NRK Meny
Normal

Signe er tildelt «Årets nisseglede»

SKIEN (NRK): Hun har vært en uvurderlig støtte for naboen gjennom en tøff tid, og det resulterte i pris.

Signe Sjursen

Signe Sjursen (t.v.) ble tildelt «Årets nisseglede» av naboen Hege Trovatn.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Signe Sjursen ble mildt sagt overrasket da NRK troppet opp på døra med naboen Hege Trovatn i morges. For lite visste Signe om at hun var nominert og kåret til vinner av NRK Telemarks høyst respekterte pris; «Årets nisseglede».

Signe Sjursen

Signe ble overrasket da naboen Hege Trovatn kom med pris på døren i morges.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Men i all verden. Tusen takk. Det er første gang jeg har fått noe sånt, sa Signe da hun mottok prisen; en konfekteske av ypperste kvalitet og en rykende, fersk utgave av magasinet «Allers».

Har stilt opp

Hege Trovatn ble operert for brystkreft i mars, og naboen Signe har vært en viktig støttespiller gjennom den tøffe tiden. Hun har kommet med middag og kaker på døra og har kjørt Hege rundt til ulike avtaler. Nå følte Hege det var på tide å gjøre litt stas på den gode naboen.

– Hun har gjort mye for meg og er en fantastisk dame. Hun er veldig snill, og det er veldig koselig at hun kunne bli satt litt pris på.

Les også: Åpnet huset for veldedighet

Les også: Hun reiser frivillig for å arbeide med Ebola-pasienter

Godt forhold

De to har vært naboer i over 40 år og ser hverandre titt og ofte. De spiser stadig middager sammen, eller stikker innom for å ta en liten kakebit. For det er viktig å ta vare på hverandre, understreker de.

– Man må være snille med hverandre i jula. Men når jula er over, bør man fortsette med det, oppfordrer Hege.

Nissepris

Reporter Stian Wåsjø Simonsen står bak prisen «Årets nisseglede». Her er han sammen med de to blide naboene.

Foto: NRK
  • Trafikken går i begge retninger

    Politiet melder at trafikken over Breviksbrua nå går i begge retninger. Det er brøytet og saltet på vegstrekningen. Den ungarske sjåføren som laget kaos på brua er pågrepet på grunn av unndragelsesfare. Han blir anmeldt og får et forelegg.

  • Nyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark
  • Nyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark
  • Odd vant kampen om stortalent

    Bilal Njie har skrevet under en treårskontrakt med Odd. Njie er 19 år og har vært ønsket av flere norske eliteklubber, blant andre Vålerenga. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sier 19-åringen valgte Odd fordi klubben satser på unge spillere. Bilal Njie er en lynrask kantspiller. Han er lillebror til Moussa Njie, som spiller for Stabæk.