NRK Meny
Normal

Suksess for Shantyfestivalen

Mellom 15 og 20.000 var innom Shantyfestivalen i Langesund fra fredag til søndag.

Four'n Aft

Den engelske vokalgruppa Four'n'Aft gjør suksess med sin avanserte og rytmiske sang over hele Europa.

Foto: Tom Andersen / NRK

Litt treg start på lørdagen kanskje, med kraftig regn, men så kom sola og folk strømmet til. Sangen og Ship O'hoi! lå formelig som en lydsky over kystbyen.

– Det var stinn brakke hver dag. Vi har fått masse tilbakemeldinger fra folk som syntes det var mange gode kor og grupper med i år, sier Tom Markus i Langesund Mannssangforening.

– Jeg synes vi hadde kjempesuksess. Det har vært en av de bedre festivalene.

Hver halvtime skiftet konsertene, fra brygga, til Storgata, til Wrightegården, torvet, Yvonnes og Victoria gjestgiveri, fra tidlig formiddag til kveld. Men klokka 21 var det bryggedans med Pink Slips.

Tom Markus

Tom Markus og Langesund Mannsangforening har stått på for shantiene i 22 år.

Foto: Tom Andersen / NRK

Kortreist og langreist

De kom fra fjern og nær. Hvaler trivselskor, Risør Shantykor, Nordre skur og ballast fra Sandefjord, Porsgrunn sangforening, Seljord Songlang, Øvre Rendal Mannskor, Styrbord Halser, fra hjembyen, iske Unicorn, engelske Four'n'Aft, Risiboys fra Fredrikstad og mange flere.

Sjørøvere i Langesund

Sjørøverne Jonas og Markus klar for tokt med S/S Solrik.

Foto: Tom Andersen / NRK

Det er 22. gang Shantyfestivalen blir arrangert. Den er etter hvert blitt Norges største formidler av maritim sang og musikk.

Sjøfartstradisjonene hedres og på den måten blir en viktig del av kystkulturen ivaretatt, skriver ordfører Jon Pieter Flølo i sin hilsen i festivalprogrammet.

Trår til neste år

Tom Markus i spissen for Langesund Mannsangforening har stått på siden 1994, samme helg i juni.

Blir det Shantyfestival neste år også?

– Vi skal trå til, hvis ingen legger hindringer i vegen for oss, sier Markus. Han berømmer samarbeidet med kommunen.

Saluttkanon

Tordenskiolds Soldater gjør klar saluttkanonen på S/S Solrik på sjørøvertokt.

Foto: Tom Andersen / NRK
 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.