NRK Meny
Normal

Omstridt KrF-leder vil ikke mer

Varaordfører i Bø, Dag Sele (KrF), ønsker ikke å stille som kandidat til neste kommunevalg.

Dag Sele

Varaordfører i Bø, Dag Sele, har vært i hardt vær i forbindelse med reservasjonsdebatten. Han sier avgjørelsen om å trekke seg fra kommunepolitikken ikke har noe med den saken å gjøre.

Foto: Anne Lognvik

Sele, som også er fastlege i Bø, har vært sentral i debatten om fastlegers reservasjonsrett mot å henvise til abort.

– Mitt ønske om å tre av har ingenting med reservasjonsdebatten å gjøre, sier Sele.

– Fortsatt spennende

Sele forteller at årsaken er at han vil slippe nye krefter til i kommunepolitikken. Han har vært aktiv som politiker i Bø i 15 år.

– Jeg synes fortsatt at kommunepolitikken er spennende, men jeg tenker at både Bø KrF og Bø kommunestyre har godt av nye ansikt og at det er en viss utskiftning.

Les også:

Sele sier han fortsatt kommer til å være politisk engasjert både i fylkeslaget til KrF og sentralstyret. Kommunepolitikken i Bø ser han seg imidlertid ferdig med.

  • Påførte kraniebrudd med hammer

    En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.