NRK Meny
Normal

Omstridt KrF-leder vil ikke mer

Varaordfører i Bø, Dag Sele (KrF), ønsker ikke å stille som kandidat til neste kommunevalg.

Dag Sele

Varaordfører i Bø, Dag Sele, har vært i hardt vær i forbindelse med reservasjonsdebatten. Han sier avgjørelsen om å trekke seg fra kommunepolitikken ikke har noe med den saken å gjøre.

Foto: Anne Lognvik

Sele, som også er fastlege i Bø, har vært sentral i debatten om fastlegers reservasjonsrett mot å henvise til abort.

– Mitt ønske om å tre av har ingenting med reservasjonsdebatten å gjøre, sier Sele.

– Fortsatt spennende

Sele forteller at årsaken er at han vil slippe nye krefter til i kommunepolitikken. Han har vært aktiv som politiker i Bø i 15 år.

– Jeg synes fortsatt at kommunepolitikken er spennende, men jeg tenker at både Bø KrF og Bø kommunestyre har godt av nye ansikt og at det er en viss utskiftning.

Les også:

Sele sier han fortsatt kommer til å være politisk engasjert både i fylkeslaget til KrF og sentralstyret. Kommunepolitikken i Bø ser han seg imidlertid ferdig med.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK