NRK Meny
Normal

Seks anmeldt for ulovlig skuterkjøring

Politiet stanset flere personer som kjørte ulovlig med snøskuter i fjellet.

Skuterkontroll

Politiet varsler flere kontroller på fjellet. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Rolf Jakobsen / NRK

Til sammen seks personer ble tatt for ulovlig snøskuterkjøring i området ved Skinnarbu og Vindeggen lørdag ettermiddag. Noen av dem hadde ikke løyve til å kjøre skuter i utmark, mens andre kjørte utenfor området de har løyve for.

Vidar Aaltvedt

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt i politiet.

Foto: Anders Jølstad

– Jeg synes det er urovekkende mange, men det bekrefter den mistanken vi har om at det er mye ulovlig kjøring, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i politiet i Telemark.

Operasjonslederen sier at de får mange tips om uvettig kjøring med skuter.

Kan vente seg bøter

Det var menn i alderen 25–56 år som ble tatt da politiet og representanter fra Statens Naturoppsyn gjennomførte kontrollen. Alle de seks vil bli anmeldt, og de risikerer bøter på flere tusen kroner.

– Det er opp til politijuristene å avgjøre om mennene skal bøtelegges, sier Aaltvedt.

Bøtesatsene starter på 10.000 kroner for ulovlig motorferdsel i utmark.

Så langt i år er 20 personer anmeldt for ulovlig snøskuterkjøring i Telemark.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.

  • Grenland havn utvider området

    Grenland Havn har gjort oppkjøp av Kongshavn Eiendom AS i Langesund. Dette betyr i praksis en utvidelse av Langesund Havneterminal. Kongshavn Eiendom er naboeiendommen sør for Langesund Fergeterminal, melder PD.