NRK Meny
Normal

Seilskute har krasjet i Porsgrunnsbrua

Berging pågår etter at en seilskute krasjet i Porsgrunnsbrua.

Seilskute

KNAKK MASTA: En dansk seilskute krasjet i Porsgrunnsbrua og knakk masta i sammenstøtet.

Foto: Tom Andersen / NRK

En dansk seilskute har krasjet i Porsgrunnsbrua.

Masta på skuta ble knekt i sammenstøtet og berging pågår forteller NRKs reporter på stedet.

– Patruljen ankom nettopp, så vi har ikke full oversikt enda, men vi har begynt å snakke med dem som var ombord i båten, forteller operasjonsleder hos politiet i Telemark, Ole Kamben.

Operasjonslederen forteller at de ikke har fått melding om personskader.

Meldte ikke ifra

Mannskapet på skuta har ikke meldt ifra om ankomsten, sier Vegtrafikksentralen til NRK.

For at brua skal åpne seg må båter melde fra enten på telefon eller radio til Vegtrafikksentralen, som følger med på trafikk på og under brua på videokamera. Denne gangen oppdaget de ansatte der båten da den allerede holdt på å kollidere med brua.

 • Internettline er nede

  Skien kommune si internettline er nede, noko som rammar alt av den eksterne kommunikasjonen. Kommunen skriv på Facebook at dei jobbar med å gjennopprette lina.

 • Zekhnini på U21

  Rafik Zekhnini fra Herøya er plukket ut til å spille på U21 landslaget. Det melder Norges Fotballforbund på Twitter i dag. 27. mars spiller Norge en viktig bortekamp mot Israel. Noen dager tidligere er det privatlandskamp mot Italia.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Martin Torstveit / NRK
 • Ikke sjølvsagt med elitesatsning

  Dagleg leiar i ODD, Einar Håndlykken, svarar kritikken med at det er sterke kvinnelege klubbar i området rundt dei, og at det difor ikkje er sjølvsagt at Odd skal ha elitesatsing for kvinner. Klubben vil også starte med jentefotball for barn i år.

  Daglig leder i Odds BK, Einar Håndlykken
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kritisk til ODD

  Idrettsforskar Gerd von der Lippe er kritisk til at Odd, og fem andre klubbar i Eliteserien, ikkje har noko tilbod for kvinner ved sesongstart 2018. Von der Lippe meiner det er viktig at eliteserieklubbane har kvinnesatsing, nettopp fordi dei er så gode på herresida.

  Gerd von der Lippe
  Foto: Kurt Inge Dale / NRK