NRK Meny
Normal

Seier i årets første race

C2 med pilot Jan Trygve Braaten, fra Songe og co-pilot Kjetil Bjørntvedt fra Porsgrunn tok seieren i årets første race i offshore på hjemmebane i Tvedestrand.

pilot Jan Trygve Braaten, fra Songe og co-pilot Kjetil Bjørntvedt

Lørdag var det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Foto: Mette Moen Knutsen

Dagen startet med sol fra skyfrihimmel og flatt vann, men innen starten gikk kl. 14.00 hadde deg begynt å blåse opp og det var hvit på bølgetoppene.

– Det smaker alltid godt med en seier og i dag ledet vi fra start til mål, sier Braaten.

– Det var friskt, men jeg hadde kontrollen og det holdt helt inn, avslutter en fornøyd Jan Trygve Braaten.

– Dette var gøy, kan Kjetil Bjørntvedt fortelle.

– Jeg var spent før start, men med Jan Trygve ved rattet var dette aldri noe problem. Jeg merker godt hans erfaring med å kjøre båt i vind og sjø. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen av sesongen, avslutter Bjørntvedt.

C2

Vårspretten arrangeres av Tvedestrand Racing Klubb ut fra Østerå Marina i Tvedestrand.

Foto: PICKLA.SE

Sesongstart for offshore

Lørdag var det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Braaten er regjerende verdensmester og Nordiskmester i klassen og innehar verdensrekorden i hastighet, samt at de sammen er regjerende Norgesmestere.

Jan Trygve startet sin karriere i offshore for snar 20 år siden og er å anse som en veteran. Bjørntvedt stilte til start i offshore for første gang i 2016, men har fra tidligere flere år i klassen thundercat bak seg.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes