NRK Meny
Normal

Seier i årets første race

C2 med pilot Jan Trygve Braaten, fra Songe og co-pilot Kjetil Bjørntvedt fra Porsgrunn tok seieren i årets første race i offshore på hjemmebane i Tvedestrand.

pilot Jan Trygve Braaten, fra Songe og co-pilot Kjetil Bjørntvedt

Lørdag var det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Foto: Mette Moen Knutsen

Dagen startet med sol fra skyfrihimmel og flatt vann, men innen starten gikk kl. 14.00 hadde deg begynt å blåse opp og det var hvit på bølgetoppene.

– Det smaker alltid godt med en seier og i dag ledet vi fra start til mål, sier Braaten.

– Det var friskt, men jeg hadde kontrollen og det holdt helt inn, avslutter en fornøyd Jan Trygve Braaten.

– Dette var gøy, kan Kjetil Bjørntvedt fortelle.

– Jeg var spent før start, men med Jan Trygve ved rattet var dette aldri noe problem. Jeg merker godt hans erfaring med å kjøre båt i vind og sjø. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen av sesongen, avslutter Bjørntvedt.

C2

Vårspretten arrangeres av Tvedestrand Racing Klubb ut fra Østerå Marina i Tvedestrand.

Foto: PICKLA.SE

Sesongstart for offshore

Lørdag var det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Braaten er regjerende verdensmester og Nordiskmester i klassen og innehar verdensrekorden i hastighet, samt at de sammen er regjerende Norgesmestere.

Jan Trygve startet sin karriere i offshore for snar 20 år siden og er å anse som en veteran. Bjørntvedt stilte til start i offshore for første gang i 2016, men har fra tidligere flere år i klassen thundercat bak seg.

 • Uforsvarlig jakt

  Nylig ble et rådyr felt under 50 meter fra husveggene i Bauenvegen på Stathelle. Etter bekymringsmeldinger fra beboere tar nå viltnemnda i kommunen grep, melder TA. Naboer ved stedet mener det er uforsvarlig å drive jakt så nære et turområde.

 • Etterslukker brannen

  Brannvesenet driver fortsatt med etterslukkingsarbeid på Notodden. En garasje tok full fyr i går kveld. Brannen sprede seg videre til eneboligen ved siden av huset. De fire personene som var i huset kom seg uskadd ut.

 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.