NRK Meny
Normal

Seier i årets første race

C2 med pilot Jan Trygve Braaten, fra Songe og co-pilot Kjetil Bjørntvedt fra Porsgrunn tok seieren i årets første race i offshore på hjemmebane i Tvedestrand.

pilot Jan Trygve Braaten, fra Songe og co-pilot Kjetil Bjørntvedt

Lørdag var det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Foto: Mette Moen Knutsen

Dagen startet med sol fra skyfrihimmel og flatt vann, men innen starten gikk kl. 14.00 hadde deg begynt å blåse opp og det var hvit på bølgetoppene.

– Det smaker alltid godt med en seier og i dag ledet vi fra start til mål, sier Braaten.

– Det var friskt, men jeg hadde kontrollen og det holdt helt inn, avslutter en fornøyd Jan Trygve Braaten.

– Dette var gøy, kan Kjetil Bjørntvedt fortelle.

– Jeg var spent før start, men med Jan Trygve ved rattet var dette aldri noe problem. Jeg merker godt hans erfaring med å kjøre båt i vind og sjø. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen av sesongen, avslutter Bjørntvedt.

C2

Vårspretten arrangeres av Tvedestrand Racing Klubb ut fra Østerå Marina i Tvedestrand.

Foto: PICKLA.SE

Sesongstart for offshore

Lørdag var det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Braaten er regjerende verdensmester og Nordiskmester i klassen og innehar verdensrekorden i hastighet, samt at de sammen er regjerende Norgesmestere.

Jan Trygve startet sin karriere i offshore for snar 20 år siden og er å anse som en veteran. Bjørntvedt stilte til start i offshore for første gang i 2016, men har fra tidligere flere år i klassen thundercat bak seg.

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.