NRK Meny
Normal

Se pressekonferansen om sanduttaket ved Skien lufthavn

Klokken 09 har Skien kommune pressekonferanse i forbindelse med rapportene om sanduttaket ved Skien lufthavn, Geiteryggen. Se pressekonferansen direkte her.

Sandkrater Geiteryggen
Foto: Anne Lognvik / NRK

Skien kommune legger i dag frem rapporter som skal vise hvor mye sand det faktisk er tatt ut fra det omstridte grustaket på Geiteryggen.

Det er konsulentselskapet Sweco som har beregnet uttaket.

Kommunen legger også frem en rapport om de økonomiske forholdene mellom flyplassen og Aaltvedt betong, og en rapport om den politiske håndteringen av saken.

Rådmann Ole Magnus Stensrud, ordfører Hedda Foss Five og kommunalsjef for utvikling og kultur, Karin G. Finnerud er tilstede på pressekonferansen.

Les saken: Kommunale millioner ut i sand

 • Stordalen gir barna 25 milliarder

  En av landets største familieformuer ble overført til barna i går. Petter Stordalens formue på 25,1 milliarder kroner er nå i hendene til barna Emilie (25), Henrik (23) og Jakob A. Stordalen (20). Det skriver VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Bratsbergbanen fremdeles stengt

  Arbeidet med å utbedre feil på kjøreledningen på Bratsbergbanen er mer omfattende og tidkrevende enn Bane NOR trodde. Arbeidet fortsetter gjennom helgen. Målet er nå å gjenåpne banen mandag morgen.

 • Rettssak om ny jernbane

  Allerede før den nye togtraseen mellom Larvik og Porsgrunn åpner, krangler en utbygger med Bane NOR om oppgjøret. Skanska har gjort grunnarbeider på deler av traseen fra for 1,8 milliarder kroner. Skanska krever nå 160 millioner kroner mer.

 • Brukerne vil hjelpe BK

  Brukerne vil redde Borgestadklinikkens avdeling Bragernes i Drammen, skriver Drammens Tidende. To brukere av senteret jobber nå for å samle stortingspolitikere og ressurspersoner til et møte i håp om at driften kan fortsette.