NRK Meny
Normal

Se pressekonferansen om sanduttaket ved Skien lufthavn

Klokken 09 har Skien kommune pressekonferanse i forbindelse med rapportene om sanduttaket ved Skien lufthavn, Geiteryggen. Se pressekonferansen direkte her.

Sandkrater Geiteryggen
Foto: Anne Lognvik / NRK

Skien kommune legger i dag frem rapporter som skal vise hvor mye sand det faktisk er tatt ut fra det omstridte grustaket på Geiteryggen.

Det er konsulentselskapet Sweco som har beregnet uttaket.

Kommunen legger også frem en rapport om de økonomiske forholdene mellom flyplassen og Aaltvedt betong, og en rapport om den politiske håndteringen av saken.

Rådmann Ole Magnus Stensrud, ordfører Hedda Foss Five og kommunalsjef for utvikling og kultur, Karin G. Finnerud er tilstede på pressekonferansen.

Les saken: Kommunale millioner ut i sand

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK