NRK Meny
Normal

Se julelysa på Vealøs tennes for 16. gang

Et av landets største juletre ble tent på direkten i NRK Telemarksendinga.

Vealøs lyser

Det har blitt en tradisjon å tenne julelysa på TV-tårnet på Vealøs direkte i Telemarksendinga, og dette året var intet unntak.

Ganske nøyaktig klokka 17.00 kunne store deler av Grenland, og enda litt flere, se tårnet bli omgjort til et gigantisk juletre.

Det var porsgrunnsordfører Robin Kåss, skiensordfører Hedda Foss Five og Telenors Frank Severinsen som stod for nedtellinga direkte i radioen.

 • Se video øverst i artikkelen

Ble frimerke

TV-tårnet på Vealøs utenfor Skien er 170 meter høyt. Hver jul blir det altså pyntet med lys, og er blant de høyeste juletrærne i hele landet.

I 2014 havnet juletreet også på frimerke.

– Da jeg fikk en mail om at de ønsket å bruke Vealøstårnet med julepynt som motiv på et frimerke, ble jeg overrasket. Og ikke minst rørt. Det er ikke hver dag man får utgitt noe i frimerkeform, sa Frank Severinsen i Telenor den gang.

Utsikt fra Vealøs

Fra toppen av Vealøs er det vakker utsikt over hele Grenland.

Foto: Marie Roksund / NRK
 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.