NRK Meny
Normal

Se åpningen av bluesfestivalen direkte

Den 27. bluesfestivalen på Notodden starter for alvor klokken 18.00 i kveld. Se åpningskonserten direkte her på NRK Telemarks nettsider.

Åpning av bluesfestivalen på Notodden

Kulturminister Thorhild Widvey står for den offisielle åpningen. På festivalens første kveld spiller blant andre Rival Sons, Keb' Mo' og Rita Engedalen.

Rita Engedalen

Rita Engedalen slipper plate under årets bluesfestival.

Foto: Tellef Dahll / NRK

Plateslipp

Engedalen slipper ny plate i forbindelse med konserten. Albumet, som har fått tittelen «My Mother's Blues».

– Dette er min femte plate. Jeg har skrevet alle låtene selv, bortsett fra én låt, sier hun til NRK.

Hun sier det føles veldig naturlig å slippe plata på bluesfestivalen.

– Festivalen er veldig viktig for meg, sier hun.

Bluespris

På åpningskonserten i kveld skal Engedalen spille én låt fra den nye plata, og deretter blir det full konsert på Høvigs Hangar 19.30.

Det er altså kulturminister Thorhild Widvey som foretar den offisielle åpningen av festivalen. Tale blir det også fra ordfører i Notodden, Jørn Christensen.

Tradisjonen tro blir også bluesprisen delt ut under åpningskonserten. Bluesprisen er delt ut siden 1991, med både nasjonale og internasjonale vinnere.

Følg åpningskonserten her fra klokken 18.00.

Bluesfestivalen

Svært mange har møtt opp til åpningskonserten.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

 • Til sykehus etter ulykke

  En ung mann fra Vinje er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke på E134 mellom Morgedal og Mostøyl. Mannen fortalte politiet at det kom et dyr ut i veien og at han måtte kjøre unna. Politiet tviler på mannens forklaring og har tatt førerkortet.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.