NRK Meny
Normal

Savnet mann (54) funnet i god behold

54-åringen som har vært savnet i Bamble er funnet i god behold, opplyser politiet.

leteaksjon bamble

Mange har deltatt i søket etter 54-åringen. Her er ambulansepersonell, politi og folk fra Røde Kors samlet utenfor Rønholthallen i Bamble.

Foto: Theo Aasland Valen / Vika Media

Den psykisk utviklingshemmede mannen ble funnet nede i et juv ikke langt fra Haukedalsvannet i Bamble mandag ettermiddag.

– Han skal være litt sliten og trøtt, men er ellers i god form, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt til NRK.

Les: Norske Redningshunder inn i søk etter 54-åringen

Stor leteaksjon

Søket etter mannen har pågått siden natt til mandag.

Politiet opplyser at mannen er 190 cm høy og at han bruker sterke briller. Han hadde trolig på seg en sort og gul arbeidsjakke da han forsvant.

Nye frivillige ble satt inn i søket mandag formiddag, og både Sivilforsvaret, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og politihunder har deltatt i leteaksjonen.

Funnet av redningshelikopter

Politiet har fått inn mange tips i saken, og det var til slutt et redningshelikopter som oppdaget mannen.

– Han blir nå fløyet til sykehuset i Skien for sjekk, opplyser operasjonslederen til NRK mandag ettermiddag.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,