NRK Meny
Normal

Savnet lærer er antatt omkommet

Søket etter den savnede læreren etter ulykken i Seljordvatnet vil fortsette gjennom helgen, men det søkes nå etter en antatt omkommet person.

Søk i Seljordvatnet

SØKER: Politiet og Røde Kors søker fortsatt etter den savnede læreren, men vil trappe ned dersom hun ikke blir funnet i kveld.

Foto: STYRK FJÆRTOFT / NRK

Politiet melder i en pressemelding at den kvinnelige læreren som fortsatt er savnet etter ulykken i Seljordsvatnet sannsynligvis er omkommet.

Sigrid Dahl

Driftsenhetsleder ved politiet i Midt-Telemark, Sigrid Dahl sier at det er realistisk å tro at læreren har omkommet.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

– Letemannskaper har i løpet av dagen søkt gjennom områdene rundt Seljordsvatnet til lands, men vil avslutte det nå, opplyser Sigrid Dahl som er driftsenhetsleder ved politiet i Midt-Telemark.

Politiet vil nå fortsette med søk i vannet etter antatt omkommet person.

– Dette vil bli gjennomført med overflatesøk, dykkere og miniubåt fram til kvelden, sier Dahl.

Vil trappe ned søket

Dersom det nå ikke gjøres funn vil søket bli trappet noe ned, men politiet og Røde Kors vil fortsette med overflatesøk gjennom helgen.

– Det har blitt brukt store ressurser på dette søket, men den kvinnelige læreren er mest sannsynlig død, så vi vil trappe ned i morgen hvis hun ikke blir funnet i kveld, sier Dahl.

– Politiet og Røde Kors vil være til stede og fortsette med søk i overflaten av vannet.

Søndag formiddag vil det på nytt bli startet opp søk i dypet med sonar.

– Redningssentralen kommer med sonar på søndag, og da håper vi at personen blir funnet.

Politiet ser alvorlig på hendelsen og fortsetter etterforskningen for å avklare hva som har skjedd.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes