NRK Meny
Normal

Savnet lærer er antatt omkommet

Søket etter den savnede læreren etter ulykken i Seljordvatnet vil fortsette gjennom helgen, men det søkes nå etter en antatt omkommet person.

Søk i Seljordvatnet

SØKER: Politiet og Røde Kors søker fortsatt etter den savnede læreren, men vil trappe ned dersom hun ikke blir funnet i kveld.

Foto: STYRK FJÆRTOFT / NRK

Politiet melder i en pressemelding at den kvinnelige læreren som fortsatt er savnet etter ulykken i Seljordsvatnet sannsynligvis er omkommet.

Sigrid Dahl

Driftsenhetsleder ved politiet i Midt-Telemark, Sigrid Dahl sier at det er realistisk å tro at læreren har omkommet.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

– Letemannskaper har i løpet av dagen søkt gjennom områdene rundt Seljordsvatnet til lands, men vil avslutte det nå, opplyser Sigrid Dahl som er driftsenhetsleder ved politiet i Midt-Telemark.

Politiet vil nå fortsette med søk i vannet etter antatt omkommet person.

– Dette vil bli gjennomført med overflatesøk, dykkere og miniubåt fram til kvelden, sier Dahl.

Vil trappe ned søket

Dersom det nå ikke gjøres funn vil søket bli trappet noe ned, men politiet og Røde Kors vil fortsette med overflatesøk gjennom helgen.

– Det har blitt brukt store ressurser på dette søket, men den kvinnelige læreren er mest sannsynlig død, så vi vil trappe ned i morgen hvis hun ikke blir funnet i kveld, sier Dahl.

– Politiet og Røde Kors vil være til stede og fortsette med søk i overflaten av vannet.

Søndag formiddag vil det på nytt bli startet opp søk i dypet med sonar.

– Redningssentralen kommer med sonar på søndag, og da håper vi at personen blir funnet.

Politiet ser alvorlig på hendelsen og fortsetter etterforskningen for å avklare hva som har skjedd.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.

  • Grenland havn utvider området

    Grenland Havn har gjort oppkjøp av Kongshavn Eiendom AS i Langesund. Dette betyr i praksis en utvidelse av Langesund Havneterminal. Kongshavn Eiendom er naboeiendommen sør for Langesund Fergeterminal, melder PD.