NRK Meny
Normal

Savnet lærer er antatt omkommet

Søket etter den savnede læreren etter ulykken i Seljordvatnet vil fortsette gjennom helgen, men det søkes nå etter en antatt omkommet person.

Søk i Seljordvatnet

SØKER: Politiet og Røde Kors søker fortsatt etter den savnede læreren, men vil trappe ned dersom hun ikke blir funnet i kveld.

Foto: STYRK FJÆRTOFT / NRK

Politiet melder i en pressemelding at den kvinnelige læreren som fortsatt er savnet etter ulykken i Seljordsvatnet sannsynligvis er omkommet.

Sigrid Dahl

Driftsenhetsleder ved politiet i Midt-Telemark, Sigrid Dahl sier at det er realistisk å tro at læreren har omkommet.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

– Letemannskaper har i løpet av dagen søkt gjennom områdene rundt Seljordsvatnet til lands, men vil avslutte det nå, opplyser Sigrid Dahl som er driftsenhetsleder ved politiet i Midt-Telemark.

Politiet vil nå fortsette med søk i vannet etter antatt omkommet person.

– Dette vil bli gjennomført med overflatesøk, dykkere og miniubåt fram til kvelden, sier Dahl.

Vil trappe ned søket

Dersom det nå ikke gjøres funn vil søket bli trappet noe ned, men politiet og Røde Kors vil fortsette med overflatesøk gjennom helgen.

– Det har blitt brukt store ressurser på dette søket, men den kvinnelige læreren er mest sannsynlig død, så vi vil trappe ned i morgen hvis hun ikke blir funnet i kveld, sier Dahl.

– Politiet og Røde Kors vil være til stede og fortsette med søk i overflaten av vannet.

Søndag formiddag vil det på nytt bli startet opp søk i dypet med sonar.

– Redningssentralen kommer med sonar på søndag, og da håper vi at personen blir funnet.

Politiet ser alvorlig på hendelsen og fortsetter etterforskningen for å avklare hva som har skjedd.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.

 • Her kan du se Østafjells 18.50

  Østafjells 18:50