NRK Meny
Normal

Savnet kvinne funnet død i Seljordsvatnet

Politiet i Telemark bekrefter at den døde personen som ble funnet i Seljordsvatnet søndag ettermiddag er den savnede kvinnen Gunhild Egenæs.

Sonarbåt

OMFATTENDE SØK: Politiet startet søk med sonar på dypet i 13-tida i dag.

Foto: Roald Marker / NRK

Egenæs ble funnet på 13 meters dyp mellom Vesleøy og Storøy i Seljordsvatnet i Telemark, der det er søkt med sonar etter en savnet lærer.

Bjørn Olav Eilefstjønn

TAKKER: Innsatsleder i politiet Bjørn Olav Eilefstjønn takker alle som har bidratt i søket.

Foto: Roald Marker / NRK

– Vedkommende ble funnet i nærheten av der ulykken fant sted, og er hentet opp fra vannet, sier innsatsleder i politiet Bjørn Olav Eilefstjønn.

Politiet har varslet de pårørende.

Omfattende søk

Den 53 år gamle læreren hadde først reddet seg i land etter en båtvelt på torsdag, men hun la ut på svøm igjen for å redde to elever.

Begge de unge mennene er funnet og erklært døde.

Siden hendelsen skjedde torsdag er det gjennomført kontinuerlig søk både til lands og til vanns med omfattende ressurser, blant annet Røde Kors, Sivilforsvaret og andre frivillige. Til sammen ni dykkere fra Røde Kors i Bamle og Skien har søkt i vannet.

Letemannskaper

LETEMANNSKAPER: Dykkere fra Røde Kors har bistått i søket etter kvinnen.

Foto: Roald Marker / NRK

– Hvordan har det seg at dere har lett i to dager med dykkere også kommer det en sonarbåt som gjør funn etter kort tid?

– Det er veldig grumsete på bunnen her noen plasser. Det var så grumsete at selv om vi nå med sonaren hadde lokalisert stedet så var det litt vanskelig for dykkerne å hente opp vedkommende til tross for at vi hadde bøye tett nede ved der hun befant seg, sier Eilefstjønn.

Politiet takker

Innsatslederen ønsker på vegne av politiet å takke alle som har vært med på å søke etter den savnede læreren.

– Og resultatet fikk vi i dag, selv om det er aldri så tragisk så fikk vi en bekreftelse på at vi er ferdig med den jobben som skal gjøres her, sier Eilefstjønn.

Politiet samarbeider nå videre med kommunenes kriseteam for å ivareta de pårørende og andre involverte.

 • Savner byantikvar i Kragerø

  Hege Baugstø Lier, (Ap) i hovedutval for samfunn i Kragerø savner stillingen som byantikvar. I siste møte foreslo Lier at Kragerø skal kjøpe byantikvar-tjenester fra Risør. Lier håper at Kragerø igjen kan dele på en byantikvar med naboen, skriver KV.

 • Kjøper USA-ambassade

  Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen, som eier eiendommer, hotell og hytter i Kragerø, har kjøpt den tidligere USA-ambassaden i Oslo sentrum. Salget er ikke bekreftet, men Finansavisen skriver at er skrevet salgskontrakt. Prisen skal være ca 500 mill kroner.

 • Snøscooterløyper kartlegges

  Snøscooterløypene i Vinje skal kartlegges i ein ny nasjonal database. –Dette vil ha stor verdi for politi og redningstjeneste, sier rådgiver Simon Storøy hos Fylkesmannen i Telemark. Det er miljødirektoratet som lager oversikten over løypetraseene.

 • Knakk stolpe-slo hull i hustak

  Et vogntog fullasta med søppel fikk ved 3-tiden i natt sleng på hengeren, som deretter traff og knakk en telefonstolpe som slo hull i taket på en enebolig rett ved E134 i Høydalsmo. To minutter seinere kjørte en ny lastebil i grøfta på samme sted. –Veien var såpeglatt, sier politiet.