NRK Meny
Normal

Savnet funnet omkommet

Den siste savnede etter båtulykken i Drangedal er funnet omkommet.

Båtulykke i Drangedal

Her gikk båten på grunn natt til 1. mai.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Han ble funnet litt etter klokken 22, sier skadestedsleder i politiet, Terje Gautefall til NRK.no.

Det er dermed bekreftet at to menn omkom etter ulykken i innsjøen Toke i Drangedal natt til 1. mai. Mannen ble funnet ved bruk av miniubåt.

Fem overlevende

Til sammen sju unge personer befant seg i båten da ulykken skjedde natt til søndag.

Båten gikk på en holme i innsjøen Toke, og ungdommene havnet i vannet.

Fem av dem klarte å redde seg på land, og er nå på sykehus.

Lette hele dagen

Rundt klokken 0430 natt til søndag ble en mann i begynnelsen av 20-årene funnet omkommet. Siden har rundt 50 personer lett etter den 20 år gamle mannen som søndag kveld ble funnet omkommet.

Utover dagen svant håpet om å finne mannen i live. Rundt klokken 18 ble miniubåten som fant den savnede satt inn i søket.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fra venstre: Kirkeverge Kjell Skarpodde og formann i menigheten, Nils-Berge Sundfør

Kirken har vært åpen søndag. Fra venstre: Kirkeverge Kjell Skarpodde og formann i menigheten, Nils-Berge Sundfør.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Preger Drangedal

Alle de sju ungdommene kommer fra Drangedal. Bygda er sterkt preget av ulykken, og i dag har kirken vært åpen.

– Det har vært spesielt mange unge menn til stede i kirken i dag. Det er jo mange unge menn som er rammet av båtulykken. De var svært preget av tragedien, sier sokneprest i Kroken kirke, Inger Øybekk, som i dag var til stede i Drangedal kirke.

– I en så liten kommune kjenner alle hverandre, og alle er berørt av den tragiske ulykken. Det var forferdelig å våkne til beskjeden om at sju av bygdas ungdommer er rammet, sa varaordfører i Drangedal, Tore Halvorsen, til NRK.no tidligere søndag.

 • Drapstruet av deponimotstandere

  Motstandere av deponi i Brevik har levert skriftlig anonyme drapstrusler mot NOAH-eier Bjørn Rune Gjelsten, hans kone og datter, skriver Porsgrunns Dagblad. Truslene ble levert hjemme på døra i Oslo. Saken er under etterforskning av politiet i Oslo.

  Bjørn Rune Gjelsten og Brevik
 • Mann stoppa i 164 km/t

  UP har stansa ein mannleg bilførar på E18. Farten var målt til 164 km/t i 110-sona. Politiet har beslaglagt førarkortet og meldt føraren.

 • Alt bra med dei involverte

  Natt til i går krasja ein lastebil med seks travhestar med ein elg i Vinje. Vidar Syvertsen i Syvertsens hestetransport seier at etter forholda går det bra med dei involverte. Hestane har vore til sjekk, og alle menneske er skrivne ut frå sjukehuset.

 • 11 års fengsel for drap

  Den 53 år gamle mannen frå Skien, som har vore tiltalt for drap på sin eigen far, vart i dag dømt til 11 års fengsel. Drapet skjedde natt til 7. mars i fjor, da tiltalte slo faren med ei vektstong.