NRK Meny
Normal

Savnede skiløpere funnet ved Gaustatoppen

De to skiløperne som var savnet ved Gaustatoppen i Telemark, er funnet av scootermannskaper fra Røde Kors. De var kalde, men i god behold.

Snø på Gaustatoppen

UVÆR PÅ GAUSTATOPPEN: De to skiløperne er ikke sikre på hvor de er.

Foto: Telemark turistforening

Litt etter klokka 18 lørdag kveld ringte de to skiløperne til politiet i Telemark og fortalte at de var blitt overrasket av uvær på vei opp til Gaustatoppen.

– De ringte og fortalte at de ikke ante hvor de var, at sikten var så dårlig at de ikke så noen ting, og at de trengte hjelp, forteller operasjonsleder Gisle Småge hos Politiet i Telemark.

Rjukan og Tinn Røde Kors sendte snøscootere opp i området.

Leteaksjonen ble satt i gang lørdag kveld, og politiet hadde kontakt med de to på telefon. Det var kraftig vind og dårlig sikt under aksjonen.

Røde Kors i Rjukan og Tinn samt i Hjartdal ble kalt ut, og seks hunder fra Norske Redningshunder bidro også.

 • Fikk tur over Skien

  Fem luftballonger fløy i dag over Skien. For en av dem som var med ble det hele en stor overraskelse. Helena Byggstøyl trodde egentlig at hun skulle på skitur, men ble lurt av kjæresten. Han hadde planlagt en luftballongtur over Skien. Turen endte med en god landing på en gangsti rett ved Børsesjø.

  Luftballong over Skien.
  Foto: Helena Louisa Byggstøyl / privat
 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.