NRK Meny
Normal

Satser på lokalmat fra Kristiansand til Kviteseid

Nauraktunet i Nissedal vil bygge opp et nettverk av lokal matprodusenter fra Kristiansand til Kviteseid.

Tone Reinholt

Driver av Nauraktunet, Tone Reinholt gleder seg over å få støtte til å utvikle lokalmat.

Foto: Nauraktunet

Nauraktunet i Treungen har fått 120 000 kroner fra Landbruks- og matdepartementet til å danne et nettverk av lokal matproduksjon langs riksveg 41, Telemarksvegen.

Lokalmat skal inngå i merkevarebyggingen rundt Telemarksvegen fra Kristiansand til Kvitseid, under mottoet "Norges 19. nasjonale turistveg".

– Godt å stå sammen

Driver av Nauraktunet, Tone Reinholt er overraska og glad over å få pengene. Hun sitter i styret for Telemarksvegen, som representant for næringsdrivende langs riksveg 41. Stiftelsen Telemarksvegen har også gått inn med 40 000 kroner per år i tre år til praktisk hjelp.

– Dette er viktig og veldig moro. Vi er mange små bedrifter, og det er så godt å kunne stå sammen og vite om hverandre, sier Reinholt.

– Nå skal jeg ta kontakt med bedrifter som produserer lokalmat, og serveringssteder som har lokalmat på menyen langs denne vegen, så får vi se hva vi skal starte med, sier Reinholt.

Prosjektet omfatter i første omgang matprodukter fra to serverings- eller produksjonsbedrifter i hver kommune, totalt 10 bedrifter.

Nauraktunet får penger

Tone Reinholt fikk besøk av Frank Lien og Gry Anette Rekanes Amundsen fra Frp serverte Nauraktunet nyheten.

Foto: Privat

Merkevarebygging

Regjeringa bruker 64 millioner kroner på utviklingsprogrammet for lokal mat og reiseliv. Neste år øker støtten til 90 millioner kroner.

– Pengene skal gå til forsterka innsats til matbedrifter som vil vokse, og nettverk innenfor lokalmat, sier Gry Anette Rekanes fra Frp i Telemark.


 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes