NRK Meny
Normal

Satser på klima

Her er ordføreren som sier ja til bybane, parkeringsavgift, bedre busstilbud, bompenger og rushtidsavgift.

Bybane

Slik vil en bybane eventuelt se ut.

Foto: NRK

Porsgrunns ordfører Øystein Beyer mener trafikkplanene i Grenland bør endres i en langt mer klimavennlig retning. Beyer sier mer penger bør brukes på buss og bybane og mindre på veiene. Kostnadene er det langt på vei bilistene som bør stå for.

Må få redusert veitrafikken

- Det virker som folk forstår klimaproblemene, og jeg tror flere vil være med på å betale en bomavgift nå, sier han.

Regjeringen har signalisert at trafikkprosjekter som reduserer veitrafikken vil bli prioritert. Dagens veipakke for Grenland legger til retter for en formidabel økning i veitrafikken og over 80 prosent av pengene skal brukes til bedre veier. Andelen som skal gå til grønne tiltak må styrkes, mener Beyer.

- Jeg vet ikke hvor mye den må styrkes, men vi må være villig til å se på mulighetene for å få dette finansiert, sier han.

Stadig lengre køer

Trafikken og køene i Grenland øker år for år, ingen andre steder her i landet kjører folk som mye bil som nettopp i Grenland. Beyer er villig til å bruke både gulrot og pisk for å endre på det.

- Vi må være villige til å innføre parkeringsavgift og i tillegg gjøre det enklere for de myke trafikkantene å komme frem, sier han.

 • Dømt for nettovergrep

  Ein 26 år gamal mann er dømt til femten og eit halvt års fengsel for nettovergrep mot 49 jenter. Ifølgje TA skal fire av jentene vera frå Telemark. Mannen er òg dømt til å betale 2,4 millionar kroner i erstatning til 21 ofre.

 • Kvinne til sjekk hjå legevakt

  To personar er involverte i trafikkulykka i Drangedal. Ingen er alvorleg skadd. Ei kvinne er køyrd til sjekk etter at ho fekk smerter i nakken.

 • Slo seg inn og truet med øks

  Politiet gikk til væpnet aksjon på Skotfoss i Skien etter at en mann slo seg inn i en leilighet og truet en annen person med øks. En 42 år gammel mann fra Skien er pågrepet og vil bli avhørt.

  Knust rute på Skotfoss
  Foto: Rolf Christian Hatling / NRK
 • Overraska med gullplate på direkten

  Folkrock-bandet Byting frå Midt-Telemark vart overraska med gullplate direkte på Telemarksendinga fredag ettermiddag. Bandet får gullplate for to millionar nedlastingar av låten «Norske Rednecks».

  Gullplate til Byting
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK