Satser på å bli en toppklubb

Kragerø golfklubb rykket tidligere i år opp i eliteserien i golf. Nå håper lagkapteinen at laget skal bli blant landets beste.

Stefan Samuelsen, golf

Stefan Samuelsen slår ut på det første hullet på Kragerø golfpark.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vi bør være blant de beste lagene. I alle fall skal vi klare å ha halvparten av lagene bak oss, sier lagkaptein Stefan Samuelsen om neste sesongs eliteseriespill.

I sommer kvalifiserte Kragerø golfklubb seg for eliteserien. Etter en tung første dag lå laget langt bak de beste, men godt spill de to siste dagene førte laget opp på opprykksplass.

– Det var en god prestasjon. Vi spilte bra da vi virkelig måtte. Heldigvis klarte vi målet om opprykk, sier Samuelsen.

Stefan Samuelsen og Thomas Guste-Pedersen trener sammen på Kragerø golfpark.

– Viktig for de unge

– Det er utviklende å spille mot landets beste. Spesielt for de to juniorene vi har på laget er dette god trening, sier Thomas Guste-Pedersen.

Guste-Pedersen er selv blant landets beste golfspillere. De siste årene har han spilt golf på fulltid og forsøkt å gjøre sporten til levebrød. Drømmen er å kvalifisere for europatouren.

Les også:

– Det hadde vært moro. Jeg jobber hardt hele tiden for å få til det. De siste årene har jeg spilt flere internasjonale turneringer. Men jeg må opp et hakk til for å klare å kvalifisere meg for europatouren, sier Guste-Pedersen.

Stefan Samuelsen og Thomas Guste-Pedersen har fått med seg Haakon Toverud Andersen, Marius Seip Blakstad, og Morten Øygarden på laget før denne sesongen.