Normal

Sandstø: – En håpløs påstand

Tidligere Odd-trener Arne Sandstø reagerer på påstanden om at Odd sitt angrepsspill er planløst.

Arne Sandstø

Arne Sandstø mener journalisten tar feil, og sier ingen er har en mer definert spillestil enn Odd.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Han må rett og slett følge med i timen. Å påstå at Odd sine midtbanespillere ikke har definerte oppgaver ved innlegg er rett og slett for dårlig, sier Sandstø.

Laster Twitter-innhold

– For liten kompetanse

Han reagerer på siste avsnitt i kommentaren "Har Odd gått på en Liverpool-blemme", hvor NRKs fotballskribent og tidligere fotballspiller, Eivind Bisgaard Sundet mener Odd sine midtbanespillere bør få en mer definert rolle når det kommer innlegg fra kant.

Eivind Bisgaard Sundet

Fotballskribent Eivind Bisgaard Sundet står for kritikken, og mener Odd utnytter midtbanespillerne sine for dårlig i det offensive spillet.

Foto: Privat

Sundet skriver i kommentaren:

"Årets Odd lag har mange gode spillere i midtbaneleddet men spillestilen er innstilt på Occèan og Johnsen ikke Nordkvelle, Oldrup Jensen, Samuelsen og Gashi. Disse spillerne bør får en mer definert rolle på den siste tredjedelen i Odds spill og særlig da med tanke på innlegg."

Alle som kan noe om fotball skjønner at dette er feil. Ingen lag er tydeligere på dette enn Odd, som har vært det siden 1998, sier Sandstø, som nå er spillerutvikler i Odd, og også ekspertkommentator i TV 2 sine sendinger fra engelsk fotball.

– Står for kritikken

Sundet står fortsatt inne for kommentaren han skrev, til tross for krass kritikk fra Sandstø.

– Jeg mener Odd har sine beste spillere på midtbanen, og at de spiller på en måte som i for liten grad utnytter det.

Han mener at for eksempel Jone Samuelsen for ofte blir dratt ut på kanten av banen, i stedet for å være inne i sekstenmeteren når innleggene kommer.

– Internasjonalt ser man også at spilleren som slår innlegg står nærmere mål enn det Odd-spillerne ofte gjør, som står helt ute på kanten. Odd kan bli forutsigbare og enkle å forsvare seg mot, sier Sundet.

– Et godt lag

Han mener allikevel at Odd er et godt lag, og at mønsteret de spiller etter gir resultater.

– Frode Johnsen blei toppscorer for to sesonger siden, og da spilte de på akkurat samme måte, så det er ingen tvil om at det fungerer.

Han er også positiv til at laget har større fokus på ballinnehav denne sesongen enn tidligere.

– Lag som har mye ball vinner ofte fotballkamper. Og klarer de å få midtbanespillerne i farlige posisjoner i boksen når innleggene kommer, blir de enda farligere, avslutter Sundet.