Gave som gir håp

Etter innsamlingsaksjonen på Odd-stadion i går, er håpet tent for fotballklubben Grane. Et gavmildt publikum sørget for 70 000 i en slunken klubbkasse

Roy Stian Gunnulfsen er styreleder i Skien`s Grane.

– Det er utrolig å se en sånn giverglede, sier styreformann Roy Stian Gunnulfsen i Grane

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

– Det er rørende at så mange støtter oss. De 130 bøssebærerne våre ble tatt godt imot og samla inn 50 000 i kontanter i går, forteller en glad Roy Stian Gunnulfsen. Han er styreformann i Skien Grane. Fotballklubben på Bakken i Skien som ufrivillig har havnet i et økonomisk uføre.

Klubben i Skien investerte i kunstgress i 2011. Kort tid etter viste det seg at membranen under kunstgressmatta ikke er tett, noe som gjør at regnvann kommer gjennom, og skader sandlaget under matta. Ved kraftige regnskyll danner det seg stadig nye groper i banen.

Firmaet som har lagt kunstgresset har gått konkurs, og kan dermed ikke ta tak i saken. Skiens Grane skylder 2,2 millioner kroner i lån og det vil koste minst 2,5 millioner å få kunstgressbanen i skikkelig stand.

Ujevnhetene på kunstgressbanen blir ekstra synlige når det kommer nedbør.

Hver gang det regner, blir ujevnhetene ekstra synlige.

Foto: Privat

Øyner håp

Nå er det gått to uker siden NRK første gang skrev om denne saken. Fler og fler har fått opp øynene for vanskelighetene klubben er havnet i. Det førte til nok en positiv opplevelse i går, forteller Gunnulfsen.

– Supporterklubben Oddrane overrakte oss en sjekk på 10 000 kroner. Det er penger som kommer godt med.

– Det er ikke så langt fra tanke til handling hos oss, sier Tommy Hagen, leder i Oddrane supporterklubb. Da vi hørte om denne saken bestemte vi oss ganske raskt til å gi penger.

Men også Odds ballklubb bidro og ga en kroner per solgte billett.

– Det betyr jo 7092 kroner, sier en fornøyd Gunnulfsen.

– Dere fikk inn nær 70 000 kroner totalt i går, men det er langt igjen?

– Ja, men det er mye lettere å være styreformann i Grane nå, enn det var da omfanget av skadene på banen ble kjent.

Les også

Trenger fortsatt mye penger

Nå har klubben en frist frem til februar 2016 med å skaffe pengene som trengs. For å klare det, har klubben startet en kampanje som de kaller "Tusen takk kampanjen" Den går ut på at personer eller bedrifter kan tegne seg for månedlige trekk i 15 måneder.

– Allerede nå har privatpersoner tegnet seg for trekk på 100 eller 200 kroner per måned. Bedrifter kan gjøre det samme, men med beløp på 500 eller 1000 kroner. Det er for tidlig å si om det kommer inn nok penger. Alternativet er dessverre at vi som klubb må legges ned. Svaret på det får vi ikke før i 2016.

Kan dere lykkes?

– Det er i hvert fall veldig rørende å se en slik giverglede som vi så i går.

Sidelinja på banen viser at banen er svært ujevn.

Uttrykket 'Millom bakkar og berg...' gjelder også på Granebanen i Skien.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK