NRK Meny
Normal

Småbarnsmor hjelper båtflyktningene

Via facebookaksjonen "Dråpen i havet" samler en kvinne fra Porsgrunn inn bæreseler til båtflyktninger i Middelhavet.

Porsgrunnsdame samler inn bæremeise for å hjlpe båtflyktninger i Middelhavet.

Else Marie Jørgensen fra Porsgrunn forteller om innsamlingen hun har startet. Her er hun sammen med datteren på ni måneder.

– En dråpe i havet er bedre enn ingenting, sier småbarnsmamma Else Marie Jørgensen.

Porsgrunnskvinnen er bosatt i Trondheim. Hun har selv en liten datter på ni måneder, og da bildene med båtflyktningene i Middelhavet flimret over TV-skjermen, følte hun at hun måtte gjøre noe for å hjelpe.

– Flyktningkatastrofen ble ekstra ille for meg da jeg så bilder av døde barn som lå i vannkanten. Jeg ville gjerne hjelpe, men visste ikke helt hvordan, sier Jørgensen.

Les også:

Samler inn bæreseler

Via Facebook fikk hun kontakt med hjelpegruppa "Dråpen i havet"." Gruppa samler inn hjelp fra privatpersoner i Norge til båtflyktningene i Hellas. Hver dag kommer flere tusen fortvilte mennesker til de greske øyene etter en farefull ferd over Middelhavet.

Bidraget fra porsgrunnskvinnen skal hjelpe de mange flyktningene som må ut å gå.

– Jeg har tatt på meg å samle inn bæreseler fra småbarnsforeldre i Trøndelag. Når båtflyktningene kommer til Hellas må mødre med små barn gå flere mil før de kommer fram til mottakssentre som kan registrere dem. Underveis er bæreselene gode å ha, sier Jørgensen.

Hun opplever det som en plikt å hjelpe.

– Det er deilig å vite at jeg kan gjøre noe, selv om hjelpen min er en dråpe i havet. Hvis det kan hjelpe noen, er det bedre enn å ikke gjøre noe i det hele tatt, avslutter småbarnsmoren.

 • Mann drapstruet politiet

  En mann i 20-årene er pågrepet i Bø i Telemark. Han skal først ha slått seg vrang og kranglet med dørvaktene på et utested. Da politiet kom til stedet sparket og spyttet han på en politibetjent. Han skal også ha drapstruet politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Påførte kraniebrudd med hammer

  En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

 • Scoret 32 mål - linkes til Odd

  Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.