NRK Meny
Normal

Småbarnsmor hjelper båtflyktningene

Via facebookaksjonen "Dråpen i havet" samler en kvinne fra Porsgrunn inn bæreseler til båtflyktninger i Middelhavet.

Porsgrunnsdame samler inn bæremeise for å hjlpe båtflyktninger i Middelhavet.

Else Marie Jørgensen fra Porsgrunn forteller om innsamlingen hun har startet. Her er hun sammen med datteren på ni måneder.

– En dråpe i havet er bedre enn ingenting, sier småbarnsmamma Else Marie Jørgensen.

Porsgrunnskvinnen er bosatt i Trondheim. Hun har selv en liten datter på ni måneder, og da bildene med båtflyktningene i Middelhavet flimret over TV-skjermen, følte hun at hun måtte gjøre noe for å hjelpe.

– Flyktningkatastrofen ble ekstra ille for meg da jeg så bilder av døde barn som lå i vannkanten. Jeg ville gjerne hjelpe, men visste ikke helt hvordan, sier Jørgensen.

Les også:

Samler inn bæreseler

Via Facebook fikk hun kontakt med hjelpegruppa "Dråpen i havet"." Gruppa samler inn hjelp fra privatpersoner i Norge til båtflyktningene i Hellas. Hver dag kommer flere tusen fortvilte mennesker til de greske øyene etter en farefull ferd over Middelhavet.

Bidraget fra porsgrunnskvinnen skal hjelpe de mange flyktningene som må ut å gå.

– Jeg har tatt på meg å samle inn bæreseler fra småbarnsforeldre i Trøndelag. Når båtflyktningene kommer til Hellas må mødre med små barn gå flere mil før de kommer fram til mottakssentre som kan registrere dem. Underveis er bæreselene gode å ha, sier Jørgensen.

Hun opplever det som en plikt å hjelpe.

– Det er deilig å vite at jeg kan gjøre noe, selv om hjelpen min er en dråpe i havet. Hvis det kan hjelpe noen, er det bedre enn å ikke gjøre noe i det hele tatt, avslutter småbarnsmoren.

 • Zekhnini på U21

  Rafik Zekhnini fra Herøya er plukket ut til å spille på U21 landslaget. Det melder Norges Fotballforbund på Twitter i dag. 27. mars spiller Norge en viktig bortekamp mot Israel. Noen dager tidligere er det privatlandskamp mot Italia.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Martin Torstveit / NRK
 • Ikke sjølvsagt med elitesatsning

  Dagleg leiar i ODD, Einar Håndlykken, svarar kritikken med at det er sterke kvinnelege klubbar i området rundt dei, og at det difor ikkje er sjølvsagt at Odd skal ha elitesatsing for kvinner. Klubben vil også starte med jentefotball for barn i år.

  Daglig leder i Odds BK, Einar Håndlykken
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kritisk til ODD

  Idrettsforskar Gerd von der Lippe er kritisk til at Odd, og fem andre klubbar i Eliteserien, ikkje har noko tilbod for kvinner ved sesongstart 2018. Von der Lippe meiner det er viktig at eliteserieklubbane har kvinnesatsing, nettopp fordi dei er så gode på herresida.

  Gerd von der Lippe
  Foto: Kurt Inge Dale / NRK
 • Alvorlig situasjon

  Leder av Telemark KRF, Erik Næs sier Listhaugs insinuasjoner mot arbeiderpartiet er uakseptable, men at KRF gikk til valg på at de ønsket Erna Solberg som statsminister. Næs deltar på KRFs landsstyre i dag og sier han tar med seg begge betraktningene.

  Erik Næs
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK