NRK Meny
Normal

Solvik Olsen: – Vil ikke gripe inn

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil ikke gripe inn for å få fortgang i byggingen av nye E18 gjennom Telemark.

Ketil Solvik-Olsen

GRIPER IKKE INN: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil ikke gripe inn for å få fortgang i byggingen av nye E18 gjennom Telemark.

Foto: Jane Rasmussen / NRK

– Jeg vil ikke gripe inn. Fremdriften her ville vært lik uavhengig av om Vegvesenet eller veiselskapet har ansvaret. Nye Veier AS har vist seg offensive og løsningsorienterte. Nå må selskapet få sjansen til å levere, skriver Solvik-Olsen til NRK.

Reaksjonene har vært store etter at det ble kjent at det ikke blir byggestart på den nye veien før tidligst våren 2017.

Leder for Aksjonsgruppa for en sikrere E18, Vidar Tellefsen gikk tidligere i dag ut og fryktet forsinkelsen ville føre til at flere liv gikk tapt.

Vidar Tellefsen i Bamble

Vidar Tellefsen i Aksjonsgruppa for en sikrere E18 frykter liv kan gå tapt dersom vegen ikke blir bygd ut raskt.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Ingen forsinkelse grunnet nytt selskap

Solvik-Olsen mener det heller ikke er snakk om noen forsinkelse av byggeprosessen, som følge av at selskapet Nye Veier har tatt over prosjektet.

– Siste reguleringsplan lokalt ble vedtatt i desember 2015. Dernest skal prosjektet gjennom en kvalitetssikring, noe som tar tid. Med god behandling i Stortinget kan vi snakke om anleggsstart sent i 2016 eller i 2017, det er uansett tidspunkt for ferdigstilling av utbyggingen som er mest interessant, skriver Solvik-Olsen.

Han legger til at samarbeidet mellom Statens vegvesen og det nye selskapet Nye veier AS har vært godt.

– Det nye selskapet har overtatt alle planer fra Statens vegvesen, og begge parter mener de har samarbeidet på en god måte, skriver Solvik-Olsen.

Trafikkaksjon

Denne lastebilen har tidligere stått langs E18 for å vise antallet døde og hardt skadde i trafikken. Nå blir den plassert i vegkanten igjen.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Det haster med ny vei

Vidar Tellefsen sier det haster med å få den nye veien på plass.

– Det er tragisk om vi må vente enda flere år på å få den nye veien ferdig, sier han.

Og han får støtte av Samferdselsministeren.

– Jeg er enig i at det haster, den nye veien skulle vært bygget for lenge siden, og jeg er glad for at vi nå skal gjøre det, avslutter Ketil Solvik-Olsen.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".