Samboeren tror ikke hun hoppet selv

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): Samboeren til Linn Madelen Bråthen så på tiltalte som sin bestekamerat. I ettertid føler han at han ble dolket i ryggen.

Rekonstruksjon i Bamble-saken.

Samboeren til Linn Madelen Bråthen ikke hadde klart å klatre over gjerde så fort.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Samboeren til Linn Madelen Bråthen forklarte seg i Nedre Telemark tingrett i dag.

Han fortalte i detalj hva som skjedde på grillfesten før tiltalte og Bråthen gikk til Breviksbrua.

Gråt på festen

Samboeren fortalte at han hadde avtalt en grillfest med tiltalte 2. august. Til stede var også Bråthen og hennes bror. Utpå kvelden gikk samboeren og broren ut i ti minutter, mens Bråthen og tiltalte var igjen i huset. Da samboeren kom tilbake gråt Bråthen.

I retten sa han at han fikk en forklaring på hvorfor hun gråt, men at han i ettertid tror at det gjaldt noe helt annet. Han tror at Bråten ønsket å slutte med chatte-samtalene med tiltalte.

Han var klar over at de hadde kontakt, men var ikke klar over at chattingen hadde innhold av seksuell karakter. I retten sa han at han føler seg dolket i ryggen av sin beste kamerat.

Han sa at det ikke er straffbart å være en dårlig kamerat, men at det kanskje burde være det.

Vennskapet er over

Samboeren mener også at han ble dolket i ryggen da bestekameraten ikke fortalte om gåturen til Breviksbrua. I retten sa han at han nå ikke stoler på tiltaltes forklaring og at han ikke tror Bråthen hoppet selv.

Det tror han ikke hun ville klart på så kort tid, slik forholdene er på Breviksbrua.

Forsvarer Arne Lie mener samboeren uttalte seg veldig direkte i retten og at han langt på vei sier at han tror tiltalte tok livet av Bråthen. Han ville derfor vite om han hadde noe grunn til dette eller om han var preget av bitterhet. Samboeren holdt fast ved at han mente det ville være umulig for Bråthen å klatre så raskt.

Samboeren sa også at han og Bråthen hadde mange planer, og at de snakket om å få barn.

Han sa at han ikke hadde hatt kontakt med tiltalte etter siktelsen og svarte ja på spørsmålet om vennskapet er over.