NRK Meny
Normal

Salg av kunnskap

Industrien er historie på Klosterøya i Skien etter at Union ble lagt ned. Nå vil byen satse på salg av kunnskap.

Heidi Grande Røys og Jan Terje Olsen
Foto: Guro Kjeldsen / NRK

Målet til Fylkesmannen og Skien kommune er å få bedrifter til å skape nytt næringsliv der papir-industrien tidligere i år gikk dukken.

Det er derfor fornyings-- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i dag var på Klosterøya i Skien.

Frister næringslivet

 

Klosterøya-skilt
Foto: Guro Kjeldsen / NRK

Fungerende Fylkesmann Arne Malme ønsket i dag fornyingsministeren velkommen til Klosterøya. Spørsmålet han og flere nå stiller seg, er om Skien kommune og Norske Skog klarer å lokke næringslivet vil etablere seg på Klosterøya i Skien.

Fornyings-- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys tror på kunnskap som salgsvare. Hun tror Klosterøya kan bli et sentrum for informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

- Dette er nye næringer, og det er masse ungdom som har tatt utdanning eller som kunne tenke seg å ta utdanning i forhold til denne typen jobber. Så oppfordringen bør være: ta utdanning og kom hjem og jobb. Dette tror jeg blir spennende for hele Telemark, sier Grande Røys.

Samarbeid skaper resultater

Grande Røys sier at det må samarbeid til for å lykkes. Regjeringen har satt av 25 millioner kroner til det arbeidet som skal gjøres i Skien.

Daglig leder for Vekst i Grenland Ståle Tveit er glad for at fornyingsministeren har kommet til Skien.

- Jeg synes det er veldig positivt. Jeg tror fornyingsministeren har skjønt at det skjer ting i Grenland. Vi mener at den oppegående industrien vi har, faktisk har sin plass i kombinasjon med nyere og spennende kunnskapsbedrifter, sier han.

Tro på nytt liv

Magnus Straume er den tidligere lederen av bedriftsutvalget ved Union. Han står bakerst i salen. Men også han har tro på nytt liv på det stedet hvor Union måtte gi tapt.

- Alt ligger tilrette for at det skal lykkes med dette, sier han.

- Tror du bedrifter vil etablere seg her?

- Ja definitivt. Det legges tilrette for det, det spyttes inn penger fra Norske Skog, og alt ligger tilrette for at dette skal lykkes, sier en optimistisk Straume.

 • Gode resultater


  Fra nyttår og frem til vinterferien i uke åtte, hadde Telesenteret i Seljord en økning i omsetningen på 24,9 prosent. Senterleder Dag Christiansen er svært fornøyd med resultatet, skriver Vest Telemark Blad.

 • Økning for markahytter

  DNT opplever en markant økning og interesse for å leie hyttene som ligger bynært til i skogen, ikke langt fra vei og annen kommunikasjon. Simon Torgersen i DNT, sier interessen er stor over hele Østlandet der hyttene finnes.

 • Får kritikk

  Barneombudet kommer med krass kritikk mot Tinn kommune og har sendt en bekymringsmelding på kommunen til utdanningsdirektoratet, det skriver TA. Saken gjelder en elev som ikke har fått den spesialundervisningen hun hadde krav på.

 • Går for bru i Skjelvikdalen

  Nye Veier leverte i går forslag til reguleringsplan for strekningen E18 Langangen-Rugtvedt. I planen kommer det blant annet frem at Nye Veier går inn for bru over Skjelsvikdalen. På tross av store protester fra de lokale velforeningene.