Så mann med hagle før drapet

Få timer før drapet på Olav Fjeld i 1990, så Knut Erling Strand (36) en mann som siktet på ham med hagle.

Strand kom kjørende på veien nær Kilebygda sammen med en kamerat da de fikk øye på en parkert bil og en mann bak bilen som gikk ut i veibanen og siktet på dem med ei hagle.

Høy og mørk

Den parkerte bilen var en eldre Volvo i 240-serien og mannen som siktet, en 1.80 cm høy mann med mørkt hår, går det fram av siste utgave av Se og Hør.

Få dager etter leste Strand og kameraten om drapet og kontaktet politiet, men opplysningene til de to ble aldri lagt fram for retten som dømte Åge Vidar Fjell (55) for drapet.

Neppe dømt i dag

Det er blant annet denne opplysningen som gjør at meddommer i saken mot Åge Vidar Fjell, Berit Synnøve Pedersen (69), i dag mener at Fjell neppe vil ha bli dømt for drapet på Olav Fjeld.

Tidligere denne uken ble det kjent at sikringsmyndighetene ønsker å få gjenopptatt saken mot Fjell som ble dømt til sju års fengsel og ti års sikring for å ha skutt og drept naboen Olav Fjeld i Kilebygda i Skien i 1990.

Blodbad

En annen opplysning som politiet holdt tilbake for retten var forklaringen til ei kvinne som var innom en lunsjbar i Skien noen timer etter at drapet var blitt kjent. Her hørte hun en mann si flere ganger at det var et jævlig blodbad. Mannen ble hentet inn og avhørt av politiet, men fortalte at han var opptatt av drapet i Kilebygda og andre uoppklarte drapssaker.

Til tross for at mannen kom med uttalelsene i lunsjbaren bare to timer etter at politiet ble varslet, valgte de å legge vekk opplysningen.

(NTB/NRK)