NRK Meny
Normal

Så mann med hagle før drapet

Få timer før drapet på Olav Fjeld i 1990, så Knut Erling Strand (36) en mann som siktet på ham med hagle.

Strand kom kjørende på veien nær Kilebygda sammen med en kamerat da de fikk øye på en parkert bil og en mann bak bilen som gikk ut i veibanen og siktet på dem med ei hagle.

Høy og mørk

Den parkerte bilen var en eldre Volvo i 240-serien og mannen som siktet, en 1.80 cm høy mann med mørkt hår, går det fram av siste utgave av Se og Hør.

Få dager etter leste Strand og kameraten om drapet og kontaktet politiet, men opplysningene til de to ble aldri lagt fram for retten som dømte Åge Vidar Fjell (55) for drapet.

Neppe dømt i dag

Det er blant annet denne opplysningen som gjør at meddommer i saken mot Åge Vidar Fjell, Berit Synnøve Pedersen (69), i dag mener at Fjell neppe vil ha bli dømt for drapet på Olav Fjeld.

Tidligere denne uken ble det kjent at sikringsmyndighetene ønsker å få gjenopptatt saken mot Fjell som ble dømt til sju års fengsel og ti års sikring for å ha skutt og drept naboen Olav Fjeld i Kilebygda i Skien i 1990.

Blodbad

En annen opplysning som politiet holdt tilbake for retten var forklaringen til ei kvinne som var innom en lunsjbar i Skien noen timer etter at drapet var blitt kjent. Her hørte hun en mann si flere ganger at det var et jævlig blodbad. Mannen ble hentet inn og avhørt av politiet, men fortalte at han var opptatt av drapet i Kilebygda og andre uoppklarte drapssaker.

Til tross for at mannen kom med uttalelsene i lunsjbaren bare to timer etter at politiet ble varslet, valgte de å legge vekk opplysningen.

(NTB/NRK)

 • Ap-topp vert etterforska

  Politiet startar etterforskinga av Magnus Straume etter påske. Ap-politikaren i Drangedal er meld for å ha stole pengar frå ein person han var støttekontakt for. Straume seier at han er uskuldig, og at han ser fram til at etterforskinga vil reinvaske han.

  Magnus Straume
  Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK
 • Til sjukehus etter slåstkamp

  Ein 18 år gammal mann er køyrd til sjukehus for sjekk etter ein slåstkamp i Bø. Det er ikkje kjend kor alvorlege skadane er.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK