NRK Meny
Normal

Rusfrie på Evangeliesenteret

​Bare fem prosent av rusmisbrukere som får metadon eller Subutex gjennom det offentlige klarer å bli rusfrie. Men gjennom en 4-årig behandling hos Evangeliesenteret er resultatet nærmere 50 prosent. Se video:

Beboere på Evangeliesenterets behandlingsted i Drangedal. Legemiddelassistert rehabilitering. Beboere spiller gitar og synger. De sitter rundt bord og spiser middag.

Evangeliesenteret er en organisasjon som er forankret i Pinsebevegelsen. Stiftelsen har som mål å oppsøke og rehabilitere mennesker som er kommet i sosial nød på grunn av rusmisbruk.

I fire år har Evangeliesenteret jobbet med rehabilitering av LAR-brukere.

En av beboerne på Brubakken Evangeliesenter i Drangedal, Freddy Eriksen, er i dag medikamentfri etter mange år i den Legemiddelassisterte rehabiliteringen.

– Det er deilig å få lov til å være et menneske, som kan leve fullt ut. Det var helt avgjørende å få lov til å bestemme farten på behandlingen selv, sier Eriksen.

Å slutte brått med Metadon eller Subutex kan være farlig. Brennpunkt viste i februar et program om Siri Getz Solli og hennes kamp for å bli medikamentfri.

Her kan du se Brennpunkt programmet

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.