NRK Meny
Normal

Sidsel ble rundstjålet under mannens begravelse

Sidsel Refsdal oppdaget tyveriet da hun skulle inn på soverommet etter begravelsen. – Det var et sjokk, for det var en forferdelig vond dag fra før.

Ekteparet Refsdal

MISTET EKTEMANNEN: Sidsel Refsdal sammen med mannen sin Arne Fosse Refsdal da han fortsatt levde. Hun ble frastjålet både halssmykket og en av ringene hun har på seg på bildet.

Foto: Jarle Refsdal

Det var 5. januar i år at det ble begått et innbrudd i en enebolig i Voldsvegen i Skien.

Det spesielle med innbruddet var at tyvene brøt seg inn i huset mens Sidsel Refsdal var i mannens begravelse, opplyser politiet i Telemark. Ifølge politiet visste innbruddstyvene at resten av familien var i begravelse, og at huset var tomt.

– Jeg skulle inn på soverommet for å hente noe da jeg kom hjem. Der så jeg at skuffene var dratt ut, gardinene hang og slang og det lå masse rot på gulvet. Jeg slo på lyset, og oppdaget at safen var borte, sier Refsdal.

Tyvene hadde saget av haspene på soveromsvinduet, og kommet seg inn der.

– Det simpleste man kan gjøre

Georg Andersen

SPESIELL SAK: Georg Andersen i politiet har hatt ansvaret for etterforskninga av en et spesielt innbrudd i Skien.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Avdøde hadde en safe med rundt 100.000 kroner, flere gullsmykker og andre verdisaker som ble stjålet fra huset. Det er en veldig spesiell sak, sier straffesaksansvarlig Georg Andersen til NRK.

– Hvor alvorlig ser politiet på saken?

– Å bryte seg inn mens familien er i begravelse synes vi er noe av det simpleste man kan gjøre. Innbruddstyvene visste at det fantes verdier i huset, sier Andersen.

Har innrømmet tyveriet

Politiet har nå oppklart saken, og to menn på 52 år fra Ulefoss og 33 år fra Skien har erkjent straffskyld for hendelsen.

Det meste av tyvgodset har også kommet til rette, opplyser politiet.

– Vi ønsket arbeidsro i saken, og ville derfor ikke ha stor oppmerksomhet rundt etterforskninga, skriver politiet i pressemeldinga.

Skryter av politiet

Enke Sidsel Refsdal er preget når hun snakker med NRK om det som skjedde.

– Vi bor litt ensomt til i skogen. Tyvene må ha sett dødsannonsen i avisa, og planlagt tyveriet til denne dagen. Jeg vil gjerne skryte av politiet, som undersøkte og hjalp meg så godt de kunne.

– Hvis innbruddet hadde skjedd en annen dag, hadde det ikke vært så ille. Jeg følte jeg hadde kommet meg gjennom dagen på en verdig måte, og så opplever jeg et innbrudd i tillegg.

Laster kart, vennligst vent...

Innbruddet skjedde i en bolig i Voldsvegen i Skien i begynnelsen av januar i år.