NRK Meny
Normal

Roser kjapp ordfører

Porsgrunn kommune var på pletten da de fikk høre at et firma i byen hadde planer om å flytte til Skien. – Vi fikk drahjelp til å få en god løsning i Porsgrunn, sier daglig leder i firmaet.

Lasse Kittilsen

Lasse Kittilsen i Volvo Maskin Service skryter av Porsgrunn kommune.

Foto: Johs Apold / NRK

Om et år flytter Volvo Maskin Service og daglig leder Lasse Kittilsen fra Vallemyrene til nye lokaler ved Vabakken-tunnelen i Porsgrunn.

– God drahjelp

Næringslivet klager ofte på det de oppfatter som et stivbeint byråkrati i kommunene. Men det gjør ikke Lasse Kittilsen.

Øystein Beier

Ordfører Øystein Beyer er glad for å få ros.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Vi har fått vanvittig god drahjelp av ordfører, rådmann og næringsutviklere i kommunen. Dette setter vi stor pris på, sier han.

Rosen går til næringsapparatet, men også til administrasjonen og den politiske ledelsen. For da Lasse Kittilsen varslet at selskapet med 25 ansatte skulle flytte fra Vallemyrene i Porsgrunn kom det et attraktivt tilbud fra Skien.

– Konkurranse ikke avgjørende

Deretter kom Porsgrunn opp med en enda mer attraktiv tomt.

– Da jeg fortalte rådmann og ordfører om muligheten i Skien kommune, så var de raskt på pletten og fikk til en god løsning, sier han.

Ordfører Øystein Beyer er glad for å få ros. Men han går ikke med på at det var avgjørende at selskapet hadde sjansen i Skien

– Vi har jo en konkurranse med hverandre, men på en annen side; det som er bra for Skien er bra for Porsgrunn. Vi bor og arbeider i det samme område, sier ordføreren.