NRK Meny
Normal

Ronald Holmberg på museum

Nå havner den folkekjære artisten Ronald Holmberg på museum. Telemark Museum i Skien har mottatt alle de 15 platene hans til bevaring.

Ronald Holmberg
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Hovedpersonen selv ser det som en stor ære å bli museumsgjenstand.

- Jeg skjønner jo at det ikke er den gamle delen av museet jeg skal inn i. Men museet har altså interesse av å bevare musikken min fo ettertiden og det er en ære, sier Holmberg.

Håper det får betydning

Ronald Holmberg håper det skal få betydning for folk at hans samlede verker blir bevart på museum.

- Jeg håper jo det får betydning for vanelige mennesker som har vært interessert i musikken min. Det er moro å gå inn i historien. Det føler jeg at jeg gjør nå, sier han.

Folkeartist på folkemuseum

Konservator Tor Kjetil Gardåsen forteller at de tar Holmberg inn på museet fordi de først og fremst er et folkemuseum.

- Derfor har vi lyst til å ta vare på den musikken som folk flest hører på.

Det at Ronald har solgt veldig mye plater og at han er en lokal artist har gjort at Gardåsen ønsker å ta han inn i det lokalhistoriske arkivet ved museet.

Ingen utstilling

I første omgang er det ikke snakk om noen Ronald utstilling ved museet, men å bevare musikken for ettertiden.

Holmberg er spessielt glad for at lokale sanger, som "Sommer ved Eidangerfjorden" og "Grenlandsangen" blir bevart for ettertiden.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.