NRK Meny
Normal

Ronald Holmberg på museum

Nå havner den folkekjære artisten Ronald Holmberg på museum. Telemark Museum i Skien har mottatt alle de 15 platene hans til bevaring.

Ronald Holmberg
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Hovedpersonen selv ser det som en stor ære å bli museumsgjenstand.

- Jeg skjønner jo at det ikke er den gamle delen av museet jeg skal inn i. Men museet har altså interesse av å bevare musikken min fo ettertiden og det er en ære, sier Holmberg.

Håper det får betydning

Ronald Holmberg håper det skal få betydning for folk at hans samlede verker blir bevart på museum.

- Jeg håper jo det får betydning for vanelige mennesker som har vært interessert i musikken min. Det er moro å gå inn i historien. Det føler jeg at jeg gjør nå, sier han.

Folkeartist på folkemuseum

Konservator Tor Kjetil Gardåsen forteller at de tar Holmberg inn på museet fordi de først og fremst er et folkemuseum.

- Derfor har vi lyst til å ta vare på den musikken som folk flest hører på.

Det at Ronald har solgt veldig mye plater og at han er en lokal artist har gjort at Gardåsen ønsker å ta han inn i det lokalhistoriske arkivet ved museet.

Ingen utstilling

I første omgang er det ikke snakk om noen Ronald utstilling ved museet, men å bevare musikken for ettertiden.

Holmberg er spessielt glad for at lokale sanger, som "Sommer ved Eidangerfjorden" og "Grenlandsangen" blir bevart for ettertiden.

 • Kraftkommuner kan tape store penger

  200 kraftkommuner kan tape mellom 350 og 400 millioner kroner. Regjeringen foreslår ingen endringer i renta som brukes til å vurdere verdien på kraftverk. Dermed får kommunene mindre penger i eiendomsskatt. Det kan føre til tjenestekutt for kommunene.

 • Vil utrede felles legevakt

  Porsgrunn har sagt ja til å bli med i et forprosjekt om felles interkommunal legevakt i Grenland, skriver Varden. I utvalget for helse og omsorg i Porsgrunn, var det 7 mot 4 stemmer for en slik utredning. Høyre, Frp og By og Nærmiljøpartiet stemte imot.

 • Ønsker bro over Porsgrunnselva

  Flertallet av politikerne i Porsgrunn er positive til en ny bro over Porsgrunnselva. Det skriver fylkesavisene. De ønsker å knytte bydelene sammen, og mener brua bør gå mellom Moldhaugen og Reynoldsparken.

 • Anmeldt for promillekjøring

  En mann i 20-åra er anmeldt for promillekjøring på E18 ved Auråen i Kragerø, melder politiet. En mann i 50-åra er anmeldt for kjøring uten førerkort ved samme sted.