NRK Meny
Normal

Ronald Holmberg på museum

Nå havner den folkekjære artisten Ronald Holmberg på museum. Telemark Museum i Skien har mottatt alle de 15 platene hans til bevaring.

Ronald Holmberg
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Hovedpersonen selv ser det som en stor ære å bli museumsgjenstand.

- Jeg skjønner jo at det ikke er den gamle delen av museet jeg skal inn i. Men museet har altså interesse av å bevare musikken min fo ettertiden og det er en ære, sier Holmberg.

Håper det får betydning

Ronald Holmberg håper det skal få betydning for folk at hans samlede verker blir bevart på museum.

- Jeg håper jo det får betydning for vanelige mennesker som har vært interessert i musikken min. Det er moro å gå inn i historien. Det føler jeg at jeg gjør nå, sier han.

Folkeartist på folkemuseum

Konservator Tor Kjetil Gardåsen forteller at de tar Holmberg inn på museet fordi de først og fremst er et folkemuseum.

- Derfor har vi lyst til å ta vare på den musikken som folk flest hører på.

Det at Ronald har solgt veldig mye plater og at han er en lokal artist har gjort at Gardåsen ønsker å ta han inn i det lokalhistoriske arkivet ved museet.

Ingen utstilling

I første omgang er det ikke snakk om noen Ronald utstilling ved museet, men å bevare musikken for ettertiden.

Holmberg er spessielt glad for at lokale sanger, som "Sommer ved Eidangerfjorden" og "Grenlandsangen" blir bevart for ettertiden.

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.