NRK Meny
Normal

Derfor elsker Røe Isaksen og Stoltenberg «Love Actually»

Kunnskapsministeren og tidligere statsminister Jens Stoltenberg har sin klare favoritt blant julefilmene.

Love Actually

Love Actually har blitt en gedigen kassasuksess og for mange en obligatorisk del av julefeiringen. Blant dem som elsker filmen er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Jens Stoltenberg.

Foto: Foto/Copyright: UIP

– Love Actually sett. Det er jul.

Dette skrev Torbjørn Røe Isaksen på Twitter tidligere denne uken. Og han nøler ikke med å utdype hvorfor:

Torbjørn Røe Isaksen

Torbjørn Røe Isaksen innrømmer gladelig at han elsker den britiske suksesskomedien. Han mener skuespillerensemblet er kanskje den aller største styrken ved filmen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Love Actually vekker alle de rette julefølelsene. Den er julete, romantisk, og trist. Jeg gråter tre ganger hver eneste gang jeg ser den, sier han til NRK.

Ser den hvert år

Og med hver eneste gang, mener kunnskapsministeren hvert år, han har nemlig sett filmen hver jul etter at den ble laget for ti år siden. Og kunnskapsministeren mener at julen handler om nettopp det, å gjøre det samme hvert år, og slik holde tradisjonene ved like.

Det å like romantiske komedier kan være en liten «guilty pleasure», men det bryr ikke kunnskapsministeren seg om.

– Jeg står 100 % for det å elske denne filmen. Og jeg er jo ikke den eneste. Denne filmen har bevist at den berører mange mennesker, sier Røe Isaksen, og viser til at den blir elsket av romantiske mennesker i førjulsstemning verden over.

Selskap av Stoltenberg

Og Røe Isaksen er heller ikke den eneste norske topp-politikeren som elsker den britiske suksessfilmen. Jens Stoltenberg røpet til Filmbonanza at han også er svak for «Love Actually».

– Det som er vår families fremste julefilm er «Love Actually». Vi ser den om og om igjen, vi vet hva som er neste scene, men ler nesten mye hver gang, sier Stoltenberg.

Og legger til:

– Det er en ekte gladfilm, som bringer glede, latter og tro på kjærligheten!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jens Stoltenberg

Den avtrådte statsministeren Jens Stoltenberg sier at «Love Actually» er en del av familiens juletradisjon. Han mener filmen er glad og gir tro på kjærligheten.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

Kjent ensemble

Røe Isaksen mener at noe av filmens styrke ligger i det stjernespekkede skuespillerensemblet, som skaper troverdige historier.

– Dette er jo noen av de aller mest talentfulle menneskene i britisk film. Du har Emma Thompson og Colin Firth, i tillegg har du jo Hugh Grant og alle de andre.

Også på regifronten er det stjernenavn, regissør Richard Curtis står nemlig bak flere av de aller mest populære romantiske komediene, som «Fire bryllup og en gravferd» og «Notting Hill». Også i disse filmene er Hugh Grant en gjenganger.

Filmkritiker uenig

Den profilerte filmanmelderen Inger Merete Hobbelstad gir imidlertid Røe Isaksen og Stoltenberg motstand, og mener at filmen er overvurdert.

– Jeg likte den veldig godt jeg så filmen for første gang, men nå blir jeg litt mer irritert hver gang jeg ser den, sier Hobbelstad.

Hun kjøper ikke fortellingen, og i hvert fall ikke forelskelsen.

– Jeg tror ikke på det er kjærlighet eller forelskelse i denne filmen, det skorter på kjemi og sensualitet. Det er selve konstruksjonen og manuset som er problemet, og ikke skuespillerne, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Love Actually

Mange mener at dette er den aller søteste scenen ved filmen. Hva er vel mer sjarmerende enn at en søt frier skriver sin kjærlighetserklæring på en rekke plakater?

Foto: Universal Studios

Vurdert av p3

Radiokanalen p3 og Filmpolitiet har tatt «Love Actually» i kritisk øyesyn, og vurdert filmen, se deres anmeldelse her.

VG inviterte denne uken nordmenn til stemme på hva de mener er tidenes julefilm, her kom «Love Actually» på andre plass, etter «Tre nøtter til Askepott».

Røe Isaksen er uansett ikke i tvil om sitt valg:

– Det blir ikke ordentlig jul uten «Love Actually»!"

 • Ingen ble godkjent

  Fastlegekontorene i Telemark gjør det dårlig på Forbrukerrådets test av tilgjengelighet, service og imøtekommenhet. Det er ingen av fastlegekontorene i fylket vårt som får de nødvendige 67 poengene man må ha for å bli godkjent.

 • Sot-flak i Frierfjorden

  Politiet og brannvesenet har i dag tatt prøver av et det man først trodde var et oljeflak i Frierfjorden. Flaket er sotaktig og strekker seg nå fra Rafnes og opp til Herre renseanlegg i Bamble, men bør ifølge politiet ha små miljøkonsekvenser.

  Forurensing Frierfjorden
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Eksplosiv vekst av stillehavsøsters

  I sommer har Jan Erik Tangen, kartlagt utbredelsen av stillehavsøsters i Telemarksskjærgården. På et sted ble det funnet så mye 600 stillehavsøsters på en kvadratmeter. Tangen sier til TA at veksten av slik østers de siste årene har vært eksplosiv.

 • Alvorlige kutt

  Arbeiderpartiet mener det er svært alvorlig at regjeringen kutter kraftig i støtte til fullskala anlegg for CO₂ fangst og lagring i industrien. Yara og Norcem i Grenland jobber med prosjekter for CO₂ fangst i industrien, og vil få redusert støtte.

  Yara, Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK