NRK Meny
Normal

Robert gir alt for Norge

– Dette blir veldig spennende, sier Robert Mardoff Nielsen. Første gang Norge arrangerer VM i wakeboard har han klart å kvalifisere seg til finale.

Robert Mardoff Nielsen er kvalifisert til VM-finale i wakeboard.

Robert Mardoff Nielsen (33) kjører i masterklassen for menn mellom 30 og 40 år, under VM i wakeboard. Fredag kjører han i finalen med flagget på brystet.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Mardoff Nielsen (33) kjører i masterklassen for menn mellom 30 og 40 år. Fredag kjører han i finalen med flagget på brystet.

– I kvalifiseringa kjørte jeg heldigvis et godt run i den første omgangen. I den neste falt jeg, men likevel klarte jeg å komme til finalen, forteller Mardoff Nielsen.

Han kjører for Norge og for den lokale klubben Norsjø Wakeboard klubb.

Les også:

Sterkt samhold og mye ny inspirasjon

Torsdag var det oppsamlingsheat i klassen Open menn.

Torsdag var det oppsamlingsheat i klassen Open menn. Finalen i denne klassen starter lørdag.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

– Jeg er ikke overrasket over at Robert kvalifiserte seg. Han har utviklet seg mye den siste tida, sier sportslig ansvarlig for VM på Norsjø Trond Andersen.

Hver dag denne uka kjører menn og kvinner i ulike klasser VM i wakeboard og wakeskate på Norsjø i Telemark. Rundt denne kabelparken har det utvikla seg et godt miljø blant flere utøvere. Her kjenner alle hverandre veldig godt.

– Jeg ville ikke si for mye til Robert før kvalifiseringa om at jeg hadde så god tro på han. Det var rett og slett for å ikke legge for mye press, sier Andersen og er tydelig svært glad på Mardoff Nielsen vegne.

For 33-åringen er det stort å komme til finalen. Han berømmer miljøet i klubben for alle forsøker å gjøre hverandre bedre.

– Jeg gleder meg allerede til tida etter VM. Vi har fått mye inspirasjon av å se på verdens beste og vi har også sett triks som aldri har blitt gjort i denne parken. Det er mye nytt vi må prøve oss på etter mesterskapet, sier Mardoff Nielsen.

Mental trening

– Det betyr mye for publikumsinteressen at de lokale hevder seg, sier styreleder i VM Wakeboard AS Siri Hafnor.

Hun gleder seg til å se Robert i finalen.

Siri Hafnor er svært fornøyd med at de lokale deltakerne hevder seg i VM.

– Det betyr mye for publikumsinteressen at de lokale hevder seg, sier styreleder i VM Wakeboard AS Siri Hafnor.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

– For wakeboardmiljøet er det en skikkelig opptur at de norske er med og konkurrerer i finalene. Det er ekstra gøy å se når de lander triks de har planlagt lenge, sier Hafnor.

Mardoff Nielsen har fri fra konkurranse før finalen fredag, men har store planer om å trene i kveld.

– Mestringsfølelse er det som driver meg. Det å sette et triks jeg har øvd på flere hundre ganger er en helt ubeskrivelig, sier han.

Siden de første forsøkene på brett etter farens båt har hjertet banka for wakeboard. De siste sommer- sesongene har han bodd på Norsjø ferieland for å øve og bli bedre.

– Jeg har stor tro på mental trening. Det å tenke gjennom hele runnet er også god trening foran finale omgangen, sier Mardoff Nielsen.

 • Vogntog sperrer fylkesvei 37

  Et vogntog sperrer Tinnsjøvegen på fylkesvei 37 i begge retninger ved Breidgvamodden. Politiet er på stedet.

 • Trafikkulykke på riksvei 36

  Skien brannvesen har rykket ut til en trafikkulykke på riksvei 36 i Skien ved Hanesbakken, skriver 110-sentralen på Twitter. Ifølge politiet skal bilen ha kjørt i autovernet.

 • Brannvesenet har kontroll

  Brannvesenet har nå kontroll på lekkasjen av svovelsyre i Hydroparken på Notodden. Rundt 10 personer ble evakuert som følge av lekkasjen, og ingen er skadd. Alt som har lekket ut er nå samlet opp i kar, og pumpes over i godkjente transport-tanker.

 • Lekkasje i Hydroparken

  Laster Twitter-innhold