Robbie-arrangører solgte for mange billetter

Arrangørene av Robbie Williams konserten i Telenor Arena i mai har solgt for mange billetter, og mange skuffede fans har nå fått e-post om at de enten må bytte plass, eller få pengene tilbake.

Robbie Williams

Robbie Williams har vært flere ganger i Norge. Om to uker er han her igjen.

Foto: BEN STANSALL / NTB Scanpix/Afp

Konserten, som er en del av Robbie Williams Swings Both Ways turneé, spilles 13. mai i Oslo. Alle de beste billettene ble revet bort på kort tid da konsertbillettene ble lagt ut for salg i november i fjor. I dag starter turneen i Budapest.

Bjørn Martin Bakkebø

Bjørn Martin Bakkebø fra Skien er en av dem som har blitt tilfeldig plukket ut, og som nå velger å få pengene tilbake for Robbie-billettene.

Foto: Privat

Tirsdag fikk 150 personer som har bestilt billetter en e-post med beskjed om at arrangøren, Live Nation Norge, hadde solgt for mange billetter i "Inner Pit-området", altså området som er nærmest scenen. I e-posten sto det at de måtte flytte til et annet område, eller få pengene tilbake. I dette området er det plass til 400 personer.

– Jeg fikk disse billettene i julegave, og jeg og kona har tatt oss noen dager fri fra jobb, skaffet barnevakt og gledet oss til å gå på konserten, også skjer dette, sier Bjørn Martin Bakkebø fra Skien.

Les også:

Får tilbud om å komme tidlig inn

I e-posten fra Live Nation Norge står det som følger:

«På grunn av en produksjonsteknisk feil, viser det seg at det er solgt flere billetter i INNER PIT enn det er plass til. Du er dessverre en av dem som er berørt».

Videre skriver de at de kjøpte billettene til konserten nå er ugyldige, og at de har to alternativer til løsning:

  • Du kan få heve kjøpet, og får refundert hele billettprisen du har betalt inklusiv avgifter.

Eller:

  • Du vil få en ordinær ståplass og få refundert et mellomlegg på 300 kroner, som er differansen i billettpris på Inner Pit og ordinær ståplass.

For å kompensere ytterligere tilbyr Live Nation Norge deg som er berørt tilgang til "Early Entry-arenaen". Det vil si at du får slippe inn på Telenor Arena før alle andre, noe som arrangøren sier vil bety at du får muligheten til å ta deg lengst frem mot scenekanten, selv om du ikke har Inner Pit-billett.

– Jeg er veldig skuffet over at beskjeden kommer nå, to uker før konserten, billettene våre ble jo kjøpt i november, sier Bjørn Martin Bakkebø.

Harald Rønneberg, Robbie Williams og Thomas Numme

Robbie Williams har hatt en lenger pause fra rampelyset, og har både giftet seg og fått en datter. 13. mai står han på scenen i Telenor Arena. Her er han i Oslo Spektrum i november i fjor, i forbindelse med 'Senkveld' sitt 10 års jubileum.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Kort frist for å refundere

Selv kommer han og kona til å ta pengene i stedet for å gå på konsert 13. mai.

– Vi avbestiller hotellrommet, avbestiller barnevakten, melder oss inn i vanlig turnus på jobben igjen og tar imot pengene for de billettene.

Om du ønsker å få refundert pengene for billettene, må du sende dem til Bilettservice i Mo i Rana innen 2. mai. Ønsker du å gå på konserten og bytte billetten med en ståplass i "Early Entry-inngangen", får du tilsendt nye billetter på e-post som du kan skrive ut selv.

– Jeg synes jo den fristen er veldig kort. Billettene er jo det eneste beviset på at vi har betalt, sier Bakkebø.

Det er bedre å løse saken nå, enn at folk skal få beskjeden slengt i trynet på konserten på konsertdagen

Christian Skøyen - Live Nation Norge

Beklager feilen

Christian Schøyen er prosjektdirektør i Live Nation Norge. Han sier de er svært lei seg for det som har skjedd.

– Det har skjedd en teknisk feil i utregning av areal i det innerste området mot scenen. Dette er nok en blanding av en menneskelig og teknisk feil, og vi er ikke veldig stolte av det.

Christian Schøyen i Live Nation Norge

Christian Schøyen i Live Nation Norge, beklager overfor alle dem som nå ikke får de billettene de hadde ønsket seg.

Foto: Live Nation

Skøyen sier at grunnen til at denne beskjeden kommer nå, så tett opp mot konserten, er at konsertarenaen ikke har vært oppe tidligere. Dermed har ikke arrangøren hatt mulighet til å regne ut hvor mange det var plass til i de ulike områdene før turnestart, som er i dag.

– Vi snakket med Robbie Williams sine folk for noen dager siden, når de satte opp arenaen, og da fant vi ut at det hadde blitt gjort en feil.

Er det helt tilfeldig hvem av disse 150 som har blitt plukket ut, og som ikke får plass i det innerste området?

– Ja, for at dette skulle være rettferdig, er det helt tilfeldig trukket, sier Schøyen.

Skjønner skuffelsen

Schøyen sier han skjønner at mange er skuffet over det som har skjedd, og sier også at de er skuffet over seg selv.

– Vi har beregnet plasser på konsertarenaer i mange år, og jeg har vært i denne bransjen i 27 år, og det er første gang at noe slikt har skjedd. Vi skjønner at folk blir skuffet, men vi må prøve å løse saken.

Han sier de nå vil rydde opp, og se på rutinene, slik at lignende hendelser ikke skjer igjen.

– Det er helt klart at vi gjør. Selvfølgelig kan vi si at dette er en glipp, men vi har rutiner på hvordan vi gjør dette, så derfor gjør vi noe med dette nå, sier Schøyen.

For skiensmannen Bjørn Martin Bakkebø og kona hjelper forklaringen fra arrangøren lite, og han innrømmer at han er skuffet over å ikke få oppleve konserten.

– Nå er jeg en 40 år gammel mann som bor i verdens beste land, så jeg kommer nok over det. Likevel er jeg jo ganske skuffet, sier Bjørn Martin Bakkebø.

Se da Robbie Williams og Take That besøkte Skavlan i 2010:

Video Robbie Williams og Take That på Skavlan 261110