NRK Meny
Normal

Rjukan i høyeste beredskap i natt

RJUKAN (NRK): Tinn kommune tar ingen sjanser, og vil ha Sivilforsvaret, kommuneansatte og politi ute på patrulje i hele natt.

Rjukan i beredskap

NETT-TV: Se direkteinnslaget fra Rjukan, der ordfører Steinar Bergsland forteller om nattens beredskapsplaner.

Det kraftige regnværet gir seg ikke, og det er ventet opp mot 60 millimeter enkelte steder i Telemark og Østlandet det neste døgnet.

Onsdag kveld fikk beboerne i de 20 husene i Tveitolia på Rjukan flytte hjem igjen, etter å ha blitt evakuert på grunn av rasfare.

Selv om en geolog undersøkte området onsdag ettermiddag, vil kommunen være på den sikre sida.

– Sivilforsvaret, kommunen og politiet er i høyeste beredskap gjennom natten som et ekstra sikkerhetstiltak etter det kraftige regnværet som har kommet det siste døgnet. Vi mener det er trygt for beboerne å flytte hjem igjen, men vil altså være på plass, sier ordfører Steinar Bergsland til NRK onsdag kveld.

 • Se direkteinnslag fra Rjukan øverst i artikkelen
Flom på Rjukan i Telemark

Vannet fosset ut i gatene på Rjukan gjennom hele onsdagen.

Foto: HANS-D.FLEGER / NRK
 • Fann sakna kvinne

  Kvinna på 92 år som var meldt sakna i Seljord er komen til rette. Ho er funnen av Røde Korsmannskap ikkje langt frå institusjon. Kvinna var kald, og blir sjekka på legevakt.

 • Kvinne sakna i Seljord

  Politiet etterlyser ei 92 år gamal kvinne, som er sakna frå ein institusjon i Seljord. Kvinna brukar rullator, opplyser politiet.

 • Mindre steinras på E134

  Det har gått eit mindre steinras på E134 mellom Seljord og Brunkeberg, melder politiet. Raset sperrar deler av den eine køyrebana. Vegtrafikksentralen er varsla.

 • Avtale om Krokan turisthytte

  Norsk Industriarbeidermuseum skal overta den gamle turisthytta på Krokan i Tinn for å utvikle eigedomen som eit historisk kulturminne. NIA har underteikna ein intensjonsavtale med Helbergstiftelsen om kjøp av Krokan, som har vore turisthytte sidan 1871.

  Krokan Turisthytte overtas av Norsk Industriarbeidermuseum
  Foto: Rita Engedalen, NIA