NRK Meny
Normal

River Rudolf vekk fra hyllene

SKIEN (NRK): Flere av de største kjedene er utsolgt for julegensere. Både barn og voksne kles opp i gensere som blir kalt både stygge og morsomme.

Julegenser

Julegensere med store trykk har blitt stadig mer populære de siste årene. Flere store kjedebutikker er utsolgt for genserne.

Foto: NRK

– Det har tatt helt av i år. Nå er de blitt veldig populært blant menn også, sier Julie Eckhardt informasjonssjef i Cubus.

De populære julegenserne har gjerne sterke farger og store motiv. Julenisser og reinsdyr er typiske trykk. Bjeller, lys, eller runde neser som henger på genseren har gjort plagget ettertraktet.

– Vi selger de styggeste genserne først, sier Hanne Gross hos KappAhl på Herkules i Skien.

Hanne Gross, KappAhl

Hanne Gross hos KappAhl i Skien sier de er utsolgt for julegensere. Og at de selger de styggeste genserne først.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Eckhardt i Cubus sier de er helt utsolgt for julegensere i nettbutikken deres. Også i mange butikker er det tomt for julegensere.

– Jeg kan ikke utelukke at det finnes en og annen julegenser ute i butikkene, men i det store og hele er vi utsolgt, sier Eckhardt.

Julie Eckhardt

Julie Eckhardt hos Cubus sier salget av julegensere har tatt av i år.

Foto: Cubus

Konkurrentene i Hennes & Mauritz har også solgt mange julegensere denne sesongen.

– Ja, vi er utsolgt for flere modeller og i flere størrelser, sier Kristin Fjeld i Hennes & Mauritz.

Ingen julegenser til julekortet

Tine Sørensen har planlagt å kjøpe seg en julegenser. Planen er å ta bilder til et julekort. Men det viste seg å bli vanskeligere enn antatt.

– Jeg har vært rundt i mange butikker i hele området, men har ikke funnet noen julegenser. De som henger igjen er ikke det jeg er på jakt etter. Jeg vil ha en som roper jul, smiler Sørensen.

Tine Sørensen

Tine Sørensen klarte ikke finne julegenseren hun var på jakt etter.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Overalt hvor hun har spurt har hun fått den samme beskjeden, utsolgt.

– Vi er utsolgt, både for dame, herre og barn, sier Hanne Gross hos KappAhl på Herkules.

– Beklager, vi er helt tomme. Både til herre og dame er det utsolgt. Det ligger to igjen til barn, men det er alt. Hun forteller at mange kjøper gensere til fotografering eller til julefester i tiden før jul, sier Bente Mørken hos Cubus på Herkules i Skien.

– Vil ha nese på magen

Thomas Pallesgaard hos Branstad i Skien tror han har den siste julegenseren i hele Grenland. Kanskje er det fordi det også er den dyreste til 599 kroner.

– En god julegenser skal være litt morsom, litt stygg, men også litt fin, sier Pallesgaard.

I fjor gikk han tom for julegensere, men før denne sesongen har han lært.

– Ja, jeg solgte meg tom veldig tidlig i fjor. I år har jeg kjøpt inn mange. Folk liker tydeligvis å gå med nese på magen, smiler Pallesgaard.

Thomas Pallesgaard

Thomas Pallesgård har solgt mange julegensere denne sesongen. - Folk liker å gå med nese på magen, smiler selgeren.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Leter etter savnet pasient

  En kvinne på 88 år som er pasient på Vessia i Porsgrunn er savnet. Politiet er ikke sikker på hva hun hadde på seg da hun forsvant. Likevel ber politiet folk om å ringe 02800 dersom de ser kvinnen.

 • Anmeldt for scooterkjøring

  Politiet og Statens naturoppsyn har utført kontroll av motorferdsel i utmark i Vinje og Seljord denne helgen. 4 personer er anmeldt for å ha kjørt snøscooter uten løyve. Statens naturoppsyn har skrevet ut 3 gebyrer til snøscooterkjørere som har kjørt utenfor lovlige traseer i Vinje.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett