NRK Meny
Normal

Russebot som svir

En sjåfør av en russebil har fått beslaglagt førerkortet og risikerer 6000 kroner i bot.

Russelue
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Reaksjonen fra politiet kommer etter at det oppstod flere farlige situasjoner i trafikken i Skien sentrum torsdag. Russen kastet blant annet egg fra russebiler og privatbiler. Seksjonsleder for ordensavdelingen Ole Larsen, sier at politiet vil reagere hardt mot slike aktiviteter, og at det i verste fall kan bli aktuelt å ta fra russesjåfører russebilene.

Flytter grenser

Ole Larsen sier at russen nå tøyer grensene. Denne eggkastingen har gjennom flere år vært svært plagsom, og nå er det på tide å statuere et eksempel, mener han. I Vestfold har politiet signalisert at de vil reagere kraftigere mot russebråk, enn tidligere år. Dette vil politiet i Telemark også gjøre, sier Larsen.

- Vi kommer til å ha en offensiv holdning til russen og problemene som oppstår der. Vi har prøvd å ha et godt samarbeid med russen, og vi samarbeider med dem på det store russearrangementet som skal være i Porsgrunn lørdag, sier Larsen.

Vil beslaglegge russebiler

Politiet vurderer nå å beslaglegge russebiler hvis det er nødvendig.

- Hvis samme kjøretøyet er involvert i bråk og problemer gjentatte ganger, er konsekvensen at skiltene muligens ryker, sier Larsen.

 

 • E134 stengt over Haukelifjell

  E134 over Haukelifjell er mellombels stengt på grunn av uver, leder vegtrafikksentralen.

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.