NRK Meny
Normal

Russebot som svir

En sjåfør av en russebil har fått beslaglagt førerkortet og risikerer 6000 kroner i bot.

Russelue
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Reaksjonen fra politiet kommer etter at det oppstod flere farlige situasjoner i trafikken i Skien sentrum torsdag. Russen kastet blant annet egg fra russebiler og privatbiler. Seksjonsleder for ordensavdelingen Ole Larsen, sier at politiet vil reagere hardt mot slike aktiviteter, og at det i verste fall kan bli aktuelt å ta fra russesjåfører russebilene.

Flytter grenser

Ole Larsen sier at russen nå tøyer grensene. Denne eggkastingen har gjennom flere år vært svært plagsom, og nå er det på tide å statuere et eksempel, mener han. I Vestfold har politiet signalisert at de vil reagere kraftigere mot russebråk, enn tidligere år. Dette vil politiet i Telemark også gjøre, sier Larsen.

- Vi kommer til å ha en offensiv holdning til russen og problemene som oppstår der. Vi har prøvd å ha et godt samarbeid med russen, og vi samarbeider med dem på det store russearrangementet som skal være i Porsgrunn lørdag, sier Larsen.

Vil beslaglegge russebiler

Politiet vurderer nå å beslaglegge russebiler hvis det er nødvendig.

- Hvis samme kjøretøyet er involvert i bråk og problemer gjentatte ganger, er konsekvensen at skiltene muligens ryker, sier Larsen.

 

 • Håper på ny barnehage i 2019

  Porsgrunn kommune håper å kunne åpne nye Frednes barnehage høsten 2019, skriver Varden. Barnehagen brant ned i mai 2016. Foreløpig er den nye kommunale barnehagen kun på skissestadiet.

 • Håper togene går torsdag

  NSB måtte i ettermiddag kansellere tre avganger på Vestfoldbanen i rushtiden. Grunnen var at togsett hadde blitt stående i Skien på grunn av signalfeil. Målet er at alt skal gå som normalt i kveld og i morgen tidlig.

 • To nye bud på het Pors-spiss

  Både Odd og Fredrikstad har kommet med nytt bud på Pors-spiss Tobias Lauritsen, melder TA. – I utgangspunktet er vi fornøyde med begge budene, sier Erik Skredtveit i Pors til avisen.

 • Møter UDI i retten om Bolkesjø

  Eierene av Bolkesjø Hotel i Telemark og UDI møtes i retten i februar, skriver Varden. Årsaken er uenigheter etter at UDI vraket Bolkesjø som asylmottak, og sa opp avtalen som blei inngått i 2015. Saken skal gå i Oslo tingrett.