NRK Meny
Normal

Russebot som svir

En sjåfør av en russebil har fått beslaglagt førerkortet og risikerer 6000 kroner i bot.

Russelue
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Reaksjonen fra politiet kommer etter at det oppstod flere farlige situasjoner i trafikken i Skien sentrum torsdag. Russen kastet blant annet egg fra russebiler og privatbiler. Seksjonsleder for ordensavdelingen Ole Larsen, sier at politiet vil reagere hardt mot slike aktiviteter, og at det i verste fall kan bli aktuelt å ta fra russesjåfører russebilene.

Flytter grenser

Ole Larsen sier at russen nå tøyer grensene. Denne eggkastingen har gjennom flere år vært svært plagsom, og nå er det på tide å statuere et eksempel, mener han. I Vestfold har politiet signalisert at de vil reagere kraftigere mot russebråk, enn tidligere år. Dette vil politiet i Telemark også gjøre, sier Larsen.

- Vi kommer til å ha en offensiv holdning til russen og problemene som oppstår der. Vi har prøvd å ha et godt samarbeid med russen, og vi samarbeider med dem på det store russearrangementet som skal være i Porsgrunn lørdag, sier Larsen.

Vil beslaglegge russebiler

Politiet vurderer nå å beslaglegge russebiler hvis det er nødvendig.

- Hvis samme kjøretøyet er involvert i bråk og problemer gjentatte ganger, er konsekvensen at skiltene muligens ryker, sier Larsen.

 

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.