NRK Meny
Normal

17. mai-stemning på Dalen da veien ble åpnet igjen

DALEN (NRK:) Lille julaften ble det brått slutt på trafikken mellom Dalen og Åmot på riksvei 45. Nå er det slutt på den lange omveien for skoleelever og mange andre.

Åpner riksvei 45 etter raset i Eidsborgberget

Ragnhild Mandt som meldte fra om raset, fikk klippe snora da veien ble åpnet igjen.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Ragnhild Mandt ble ganske skrekkslagen da hun kom kjørende rett etter at raset hadde gått. Seks meter av rekkverket var borte, og en del av veibanen hadde forsvunnet ned i ura. Hun hørte at det fremdeles raste stein etter å ha åpnet bildøra.

Etter dette var det umulig å passere, men det ble bygget en gangvei slik at skoleelever og andre kunne bli plukket opp på den andre siden av rasstedet.

Mange har derfor sett fram til fredag 29. april. Klokka 13 ble veien åpnet igjen med korps, sang, taler og selvfølgelig snorklipping. Og det var ingen andre enn Ragnhild Mandt som fikk det oppdraget.

  • Hund påkjørt i Skien

    Politiet har mottatt melding om en hund som skal ha blitt påkjørt på Håvundvegen. Hunden løp videre, men skal være skadet. Politipatrulje leter nå etter hunden som skal være hvit og brunflekket med kort pels.

  • Vogntog berga på Grønliheia

    Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

  • Slår sammen skattekontor

    Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.