NRK Meny
Normal

Her er den nye fylkesordføreren i Telemark

Terje Riis-Johansen blir ny fylkesordfører i Telemark. Han tar over etter Høyres Gunn Marit Helgesen.

Christian Tynning Bjørnø, Terje Riis-Johansen og Sigbjørn Molvik

Tidligere landbruksminister Terje Riis-Johansen blir ny fylkesordfører i Telemark. Christian Tynning Bjørnø blir varaordfører. Her sammen med fylkesleder i SV, Sigbjørn Molvik.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV hadde en felles pressekonferanse i Skien der de fortalte om samarbeidet, som går både på politikk og fordeling av verv.

Der bekreftet de også at Terje Riis-Johansen blir ny fylkesordfører i Telemark.

Christian Tynning Bjørnø fra Arbeiderpartiet blir varaordfører.

– Det tror jeg blir veldig spennende. Jeg gleder meg veldig til de oppgavene som venter. Jeg er også utrolig glad for at vi har fått på plass et rød-grønt styre i Telemark. Det vil tjene fylket på sikt, sier han til NRK.no.

Over og ut etter åtte år

Dermed er Gunn Marit Helgesen sin periode som fylkesordfører over etter åtte år i posisjonen.

Jeg gleder meg veldig til dette. Det er noe jeg har tenkt på mer eller mindre hver dag siden jul i fjor. Jeg er veldig motivert for dette og har lyst til dette, stråler Riis-Johansen.

Gikk relativt raskt

– Var det vanskelig å velge side?

– Vi hadde møter med begge sider og valgte å gå videre med samarbeid med Arbeiderpartiet og SV. Da vi gjorde det gikk det relativt raskt å bli enige om de viktigste tingene.

Har du krevd å få denne posisjonen?

Vi har sagt helt i fra nominasjonsmøtet at vi ønsket at jeg skulle bli fylkesordfører. Det har vært vår posisjon hele tiden. Det er vel sånn i politikken at om man ikke krever noe, så får man det ikke.

Velgerne stemmer Arbeiderpartiet og får Terje Riis-Johansen. Det var ikke han de ville ha- de ville ha Gunn Marit

Gunn Marit Helgesen- nåværende fylkesordfører i Telemark

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gunn Marit Helgesen

Nåværende fylkesordfører Gunn Marit Helgesen mener Senterpartiet svikter velgerne.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Er svært skuffet

Helgesen fra Høyre sier til NRK.no at hun er svært skuffet over at hun ikke får fortsette som fylkesordfører etter valget.

Velgerne blir ført bak lyset av Senterpartiet, som har samarbeidet med Høyre og de andre borgerlige partiene i 16 år. Senterpartiet har ikke en gang møtt oss til forhandlinger, tordner Helgesen.

Hun mener at Senterpartiet burde spilt med mer åpne kort i fylkesordførerkabalen.

– De har altså bestemt seg i forkant, og vi mener at velgerne burde visst det. Dette er et svik og et hån. Jeg er særdeles skuffet, særlig fordi valgresultatet var så tydelig.

Helgesen har kommet inn i bystyret i Porsgrunn kommune, men der er hun ikke interessert i å være.

– Jeg ser det som en tillitserklæring, men jeg tror nok ikke jeg kommer til å gå sterkt inn der. Jeg får sette meg ned og tenke litt og se hva jeg vil, sier hun.

 • Villmannskjøring på ATV

  En mann ble kastet av ATVen han kjørte, og brakk beinet da han forsøkte å rømme fra politiet i Bø, klokken 3 i natt. Mannen kjørte uten førerkort, og politiet mistenker at han kjørte i ruspåvirket tilstand.

 • Bekymret for Kokain

  Politiet i Grenland er bekymret over økt Kokainbruk blant ungdom. Politibetjent Vegard Robertsen i ungdomsavsnittet ved Sør-øst politidistrikt, sier til TA at det har blitt en utfordring at ressurssterke ungdommer har et økt forbruk av narkotiske stoffer.

  Kokain
  Foto: NRK
 • 120 dagers fengsel

  En mann fra Rjukan er i Aust-Telemark tingrett dømt til 120 dager fengsel for flere brudd på narkotikaloven og vegtrafikkloven. I tillegg mister han sertifikatet for alltid, og må betale en bot på 20.000 kroner. Mannen har oppbevart og brukt narkotika, og kjørt bil i påvirket tilstand.

 • Frykter flere branner

  NVE vurderer å gjøre nettleia på strøm dyrere når strømnettet er mest belastet. Forsikringsbransjen frykter flere branner om natta, dersom folk setter på vaskemaskin og tørketrommel når de går og legger seg

  Vaskemaskin som brannårsak
  Foto: brannmannen.no