NRK Meny
Normal

Rektor: – Alle elevene har det bra

Elevene fra Seljord Folkehøgskule som er i Katmandu, merket etterskjelvet godt. – Men vi er trygge og har det bra, sier rektor Arve Husby.

Kollapset bygning Katmandu

KOLLAPSET: En bygning i Katmandu er fullstendig kollapset etter det første jordskjelvet som rammet byen lørdag.

Foto: NAVESH CHITRAKAR / Reuters

Søndag morgen gikk det et nytt skjelv i Katmandu i Nepal. Etterskjelvet ble målt til 6,7 og skapte panikk byen.

Rektor ved Seljord Folkehøgskule, Arve Husby

MERKET ETTERSKJELVET GODT: Rektor Arve Husby forteller på telefon fra Katmandu at etterskjelvet var kraftig, men at alle i reisefølget fra Selfjord Folkehøgskule har det etter forholdene bra.

Foto: Privat

– Vi er samla på en gressplen utenfor hotellet der vi holder til. Alle er trygge og akkurat nå spiller vi kort, sier rektoren.

Han har vært i kontakt med alle tre gruppene med elever fra skolen, og har fått beskjed om at ingen er skadet og alle har det etter forholdene bra. Han forteller videre at det nye skjelvet ikke gjorde store skader på husene i nærheten der de oppholder seg.

– Men vi er privilegerte. Vi bor på et jordskjelvsikret hotell, og har rik tilgang på mat og vann. De lokale har ikke de samme ressursene og har det nok betydelig vanskeligere enn oss, sier Husby.

Småskjelv

Natten har vært utrolig for de over 80 reisende fra Seljord.

– Vi har nærmest ventet på neste vibrering i bakken. Det har vært noen som skjelv i løpet av natta, men ingen i nærheten av det som kom nå sist, sier han.

Hendelsene de siste dagene har gjort mektig inntrykk på både rektor og alle elevene.

– Alle er rysta og vi er jo redde. Men samtidig ser vi jo at vi får veldig god hjelp fra betjeningen på hotellet. Vi bor trygt, og elevene er også veldig flinke til å ta vare på hverandre, sier rektoren.

Etter planen skal reisefølget forlate Nepal førstkommende onsdag ettermiddag.

Seljord Folkehøgskule er på besøk i landet i forbindelse med et kulturutvekslingsprogram med elever fra Nepal.