NRK Meny
Normal

Rektor ber elevene være varsomme

Rektor Lill Harriet Koi ved Skien videregående skole ber alle om å være varsomme dersom identiteten til personen som står bak dusjfilmingen på skolen blir kjent.

 Lill Harriet Koi

Rektor Lill Harriet Koi ved Skien videregående skole oppfordrer til varsomhet.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

I kveld har skoleledelsen ved Skien videregående skole lagt ut en melding på skolens nettsider med oppfordring til alle elever og ansatte.

– I løpet av kort tid er det mulig at vedkommende som monterte kamera i dusjen på Skien vgs. kan bli identifisert. Min sterke oppfordring til dere ALLE er at dere oppfører dere anstendig ovenfor vedkommende dersom hans identitet skulle bli kjent, skriver rektoren på nettsidene.

– Under stort press

Det var torsdag ettermiddag at to jenter oppdaget et kamera i en knaggrekke i jentedusjen på Skien videregående skole.

Tidligere i dag ble det kjent at et bilde i kameraet som ble funnet trolig avslører hvem gjerningspersonen er.

– Han er nå utsatt for et stort press, og dette presset vil øke utover ettermiddagen, kvelden og helgen. Slikt press kan føre til desperate handlinger, skriver rektoren videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Knaggerekke

På denne knaggrekken hang kameraet.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Politifullmektig Ingrid Wiik i Telemark politidistrikt sier til NRK at politiet har invitert elever fra skolen til politihuset for å se om de kan gjenkjenne personen som er fanget i et bilde på det aktuelle kameraet.

– Vi har et bilde av gjerningspersonen idet han skrur på kameraet og forlater jentegarderoben. Selve bildet er klart, men vi har kun bilde av halve ansiktet hans, sier hun.

Vil unngå rykter og antakelser

Dermed blir vedkommendes identitet trolig avslørt i løpet av kvelden.

– Det viktigste nå er å få sikkerhet i at materialet ikke er spredd på nett, eller at andre er i besittelse av dette materialet. Derfor er det viktig å finne gjerningsmannen. Men vi overlater til politi og rettsvesen å påtale og straffe den de eventuelt finner, skriver Koi.

Elevene har i dag gått ut i juleferie.

– Vi ønsker å unngå ryktespredning og antakelser verbalt så vel som på sosiale medier. Vi ønsker at fakta skal tilkomme politiet, og ingen andre. Jeg håper at alle kan være med på at jula blir best mulig for alle, avslutter rektoren.