NRK Meny
Normal

Nyt varmen nå – den varer ikke evig

Mens uværet raser i nord kan vi nyte sol og rekordtemperaturer sør i landet. Mot helgen blir det kaldere, så det gjelder å nyte varmen mens den er her.

Sola

VARMT: Vi kan se fram mot noen fine dager, men mot helga blir det lavere temperaturer.

Foto: Idar Hole Krogstad / NRK

I går hadde vi en nydelig dag med rekordhøye temperaturer i Telemark. På de luneste stedene i fylket var temperaturen oppe i nesten 22 grader.

Rekordvarmt

På Notodden ble det målt hele 21,1 grader, noe som bare er 0,4 grader lavere enn rekordmålingen på 21,5 grader fra 27. mars 2012. Gjerpen hadde desidert høyeste temperatur med hele 21,8 grader.

Meteorolog Terje Alsvik Walløe kan melde om fine temperaturer også i dag. Selv om det ikke blir like varmt som i går, blir det absolutt varmt for årstiden.

Kaldere utover uka

– Utover dagen vil sola varme fra lettskyet himmel og da kan vi vente oss opp i 15-18 grader i ettermiddagstimene, sier han.

På kysten, hvor det blåser litt inn fra havet, vil temperaturen ligge litt lavere, men det blir en mild og fin dag både på fjellet og i lavlandet.

– Vi får absolutt en fin værtype et par dager til, men utover uka vil det bli litt kjøligere dag for dag, melder statsmeteorologen.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.