NRK Meny
Normal

24.000 innom på én dag

De største kjøpesentrene jubler over shoppingglade telemarkinger som bidrar til omsetningsrekorder denne jula.

Kristin Byrjall Pallesgaard

Butikksjef ved klesbutikken Zoma på Herkules slo egen omsetningsrekord 22. desember. Hun merker godt at mange har mye penger å handle for.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Mandag 22. desember var det hele 23.700 mennesker innenfor dørene på Herkules kjøpesenter i Skien.

Kjøpesenter

Vi legger igjen mange millioner på kjøpesentrene i desember.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

– På en vanlig ukedag har vi cirka 9000 kunder innom senteret, så det sier sitt. Vi slo den forrige besøksrekorden vår med klar margin, sier senterleder Ronny Sundvall til NRK.

Tradisjon tro venter butikkene småstressa kunder også i dag, på selveste julaften.

Les også:

– Det har eksplodert

Klesbutikken Zoma på Herkules var en av mange butikker som slo sin egen omsetningsrekord denne uka.

– Det er veldig travelt, men også veldig gøy. Det startet rolig i begynnelsen av desember, men nå har det eksplodert. Mandag var det julaften og nyttårsaften på samme dag for oss, for da slo vi den gamle salgsrekorden, sier butikksjef Kristin Byrjall Pallesgaard.

Bent Rosenberg

Senterleder på Down Town Bent Rosenberg sier at desperate kunder ringer helt fram til julekvelden for å få tak i varer de har glemt å kjøpe.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Kundene ringer på julekvelden

Også Down Town jubler over shoppingglade telemarkinger. Alle tallene er ikke klare, men fra 1. desember til 21. desember hadde senteret en omsetningsøkning på 2,5 prosent sammenligna med samme periode i fjor.

– Vi er veldig, veldig godt fornøyd. Faktisk får jeg telefoner fra desperate kunder fra ettermiddagen på julaften til langt ut på kvelden. De har som regel glemt en viktig ingrediens i julematen, men dessverre kan jeg ikke hjelpe dem, sier senterleder Bent Rosenberg.

Ved Brotorvet på Stathelle har de hatt en liten tilbakegang i år på grunn av den stengte Breviksbrua, men likevel meldes det om gode tall. Senterleder Bjørn Gunnar Standal Darre sier til NRK at de er fornøyd.