NRK Meny
Normal

Rekordmange satset panten

2014 ble et rekordår for Pantelotteriet. Det er gode nyheter for Røde Kors i Telemark som får et bidrag på 571 114 kroner.

Pant

Mange velger å trykke på pantelotteriknappen når de panter flasker.

Foto: Petter Strøm / NRK

Pantelotteriet er spillet der du bruker panten som innsats, med mulighet for å vinne opp til én million kroner. Overskuddet går til Røde Kors, som i fjor fikk inn over 26 millioner kroner fra lotteriet.

Siden oppstarten i 2008 og frem til i dag har lotteriet snart bidratt med hele 100 millioner kroner til Røde Kors sitt humanitære arbeid.

– Viktige midler

I Telemark er det hos Ica Supermarked Brotorvet at størst andel velger å trykke på Røde Kors-knappen. Her blir 23 prosent av panten brukt som innsats i Pantelotteriet. Likevel er det hos Meny Saga det spilles for størst beløp. Her satset kundene tomflasker for hele 143 090 kroner.

Sven Mollekleiv, presidenten i Norges Røde Kors, er glad for at så mange velger å trykke på Røde Kors-knappen.

– Pantelotteriet har blitt en av våre viktigste inntektskilder, og gir oss muligheten til å fortsette vårt humanitære arbeid og engasjement både internasjonalt og lokalt, sier Mollekleiv.

24 pantemillionærer

Pantelotteriet er i dag tilgjengelig på panteautomater i 1 845 butikker over hele landet.

Gevinstene er fordelt på pengepremier av 10, 500, 1 000, 10 000 og én million kroner.

Siden begynnelsen er over 100 millioner kroner delt ut som premier, og 24 personer har blitt pantemillionær.

 • God vintersesong

  Norske alpinanlegg har ein svært god vintersesong. Tal frå Alpinanleggenes Landsforening viser så langt ei auke i omsettinga i Telemark på 18 prosent frå i fjor. Tidlig sesongstart i november og mykje snø er grunnen til dei gode resultata.

  Skikøyring Trysil
  Foto: Alpinanleggenes Landsforening
 • Fv. 37 blir stengt i dag

  Fylkesveg 37 Tinnsjøvegen vil bli stengt på grunn av rassikringstiltak i dag kl. 14.30. Dei skal få ned ein skavl rett sør for Presturatunnelen. Entreprenørar vil stå klare til å rydde det som kjem ned, og vegen vil bli opna att med ein gong det er rydda.

 • Vasskraft mot flaumskadar

  Regulerte vassdrag gjev mindre færre flaumskadar. Berre langs Skiensvassdraget blir samfunnet spara for 1,5 milliardar kroner fordi vatnet kan bli halde att i magasina. Det viser ein rapport som Oluf Ulseth i Energi Norge legg fram i Skien dag.

 • Cupresultat

  Hei slo ut Urædd i kvalifiseringa til NM i fotball i går kveld. I Bø vann Skarphedin heile 7–2 over Herkules frå Skien. Medan eit anna Skienslag, Tollnes, er ute av cupen etter at dei tapte mot Express frå Grimstad.