NRK Meny
Normal

Rekordmange satset panten

2014 ble et rekordår for Pantelotteriet. Det er gode nyheter for Røde Kors i Telemark som får et bidrag på 571 114 kroner.

Pant

Mange velger å trykke på pantelotteriknappen når de panter flasker.

Foto: Petter Strøm / NRK

Pantelotteriet er spillet der du bruker panten som innsats, med mulighet for å vinne opp til én million kroner. Overskuddet går til Røde Kors, som i fjor fikk inn over 26 millioner kroner fra lotteriet.

Siden oppstarten i 2008 og frem til i dag har lotteriet snart bidratt med hele 100 millioner kroner til Røde Kors sitt humanitære arbeid.

– Viktige midler

I Telemark er det hos Ica Supermarked Brotorvet at størst andel velger å trykke på Røde Kors-knappen. Her blir 23 prosent av panten brukt som innsats i Pantelotteriet. Likevel er det hos Meny Saga det spilles for størst beløp. Her satset kundene tomflasker for hele 143 090 kroner.

Sven Mollekleiv, presidenten i Norges Røde Kors, er glad for at så mange velger å trykke på Røde Kors-knappen.

– Pantelotteriet har blitt en av våre viktigste inntektskilder, og gir oss muligheten til å fortsette vårt humanitære arbeid og engasjement både internasjonalt og lokalt, sier Mollekleiv.

24 pantemillionærer

Pantelotteriet er i dag tilgjengelig på panteautomater i 1 845 butikker over hele landet.

Gevinstene er fordelt på pengepremier av 10, 500, 1 000, 10 000 og én million kroner.

Siden begynnelsen er over 100 millioner kroner delt ut som premier, og 24 personer har blitt pantemillionær.

  • Gode tall for Porsgrunn

    I nesten hele landet faller boligprisene, mens i Porsgrunn øker prisene parallelt med at det tar kort til og få solgt. Sist måned var det en prisøkning på 1,4 prosent. Gjennomsnittet for resten av landet viser en nedgang på 1,6 prosent melder Varden.

  • Laster Twitter-innhold
  • Øver på et en kanalbåt synker

    I dag øver nødetatene i Telemark. Det skal øves på at en kanalbåt synker. Det vil bli utrykningskjøring i og nær Ulefoss. Det kommer også til å bli brukt farget markørrøyk i øvelsen.

  • Dårligere resultater for Yara

    Gjødselselskapet Yara med fabrikker på Herøya i Porsgrunn leverer svakere resultat i tredje kvartal i år sammenliknet med i samme periode i fjor. Konsernsjef i Yara, Svein Holsether, sier årsaken er høyere priser på energi, og svakere dollarkurs.