NRK Meny
Normal

– Det kom ikke fram noe nytt

Politimannen som er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen i Bamble, var torsdag kveld tilbake på Breviksbrua sammen med politiet.

Rekonstruksjon i Bamble-saken.

Mannens forsvarer var også til stede på Breviksbrua torsdag kveld.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Niels Christian Schelver Petersen.

Niels-Christian Schelver Petersen er familiens bistandsadvokat.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Rekonstruksjonen på Breviksbrua startet klokken 18.00 og brua var stengt så lenge den varte.

Advokat Niels-Christian Schelver Petersen er sammen med advokat Vibeke Hein Bæra, bistandsadvokat for familien til Linn Madelen Bråthen. Han syns det var en spesiell opplevelse å være med på rekonstruksjonen.

– Nå skal jeg forklare familien hva som har skjedd her i dag, sier han til NRK.no. Ifølge Petersen var siktede tydelig berørt av situasjonen.

Politimannens forsvarer, advokat Arne Lie, syns rekonstruksjonen var instruktiv.

– Den var grei å ha vært med på, sier han til NRK.no.

Ifølge Lie kom det ikke fram noe nytt i dag.

– Han fikk visualisert det han har forklart tidligere på en måte som gjør at man har et klart bilde av hva som skjedde der oppe i henhold til hans forklaring, sier Lie.

Les også:

Et avhør

Politimannen er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen. Selv sier han at han var vitne til at Bråthen tok sitt eget liv ved å hoppe fra brua. Politiet tror siktede kastet eller dyttet henne ned fra brua. Politimannen stiller seg uforstående til siktelsen.

Rekonstruksjon.

Siktede gikk, sammen med politiet, fram og tilbake over brua.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Rekonstruksjonen var et avhør som ble gjort for å få en billedlig fremstilling av den politiforklaringen politimannen har gitt tidligere.

– Dette er en del av siktedes forklaring. Man er på stedet og velger ut gitte situasjoner fra siktedes forklaring og han skal forklare. Det tas også bilder, forklarer privatetterforsker Bjørn Haneborg.

En slik rekonstruksjon kan brukes som et supplement i retten, dersom det blir en rettssak.

– Man får et visst bilde av hans forklaring. I likhet med alle forklaringer siktede gir, er dette viktig. Han billedgjør det han forklarer, sier Haneborg til NRK.no.

Det var politiet som ba om rekonstruksjon i denne saken.

Rekonstruksjon.

En dukke ble brukt i forbindelse med rekonstruksjonen. Ifølge NRKs reporter på stedet ble det brukt lang tid ved dukken.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK
 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,