NRK Meny
Normal

Reiste fra pensjonsbråket

Leder av Stortingets pensjonsstyre Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) har forlatt pensjonsskandalen og Norge, og reist på ferie til Kypros.

Sigvald Oppebøen Hansen
Foto: Knut Falch / Scanpix

Pensjonsstyret står midt oppi pensjonssaken som ryster Stortinget. Allerede i slutten av juni fikk de et brev fra Riksrevisjonen der det ble varslet om mulige urettmessige utbetalinger. I stedet for å gripe fatt i saken, tok pensjonsstyret ferie.

Nå har styrets leder Sigvald Oppebøen Hansen reist til Kypros på ferie, skriver VG.nett.

- Tafatt og klønete

Dagsavisens politiske redaktør Arne Strand mener han burde avlyst reisen og vært hjemme og håndtert dette.

Strand mener at dette igjen er med på å gjøre at pensjonsstyret virker tafatt og klønete. Han mener styrets leder burde vært hjemme og stilt seg til disposisjon for mediene.

Oppebøen Hansen, sier til VG.nett at han ser at det er lett å kritisere han for dette, men at stortingsrepresentanter også er mennesker som må få lov til å ta ferie.

- Leit at timingen var dårlig

Han hevder overfor avisen at vervet i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) gjorde at han ikke fikk tatt ferie tidligere i sommer.

- Denne ferien har vært planlagt i trekvart år. Det er leit at timingen var dårlig, men det er umulig å forutse at det dukker opp politiske saker som dette, sier Oppebøen Hansen.

Han understreker at pensjonsstyret kan gjøre lite i en slik situasjon, og at han er tilgjengelig for media under oppholdet på Kypros.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.