NRK Meny
Normal

Reiste fra pensjonsbråket

Leder av Stortingets pensjonsstyre Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) har forlatt pensjonsskandalen og Norge, og reist på ferie til Kypros.

Sigvald Oppebøen Hansen
Foto: Knut Falch / Scanpix

Pensjonsstyret står midt oppi pensjonssaken som ryster Stortinget. Allerede i slutten av juni fikk de et brev fra Riksrevisjonen der det ble varslet om mulige urettmessige utbetalinger. I stedet for å gripe fatt i saken, tok pensjonsstyret ferie.

Nå har styrets leder Sigvald Oppebøen Hansen reist til Kypros på ferie, skriver VG.nett.

- Tafatt og klønete

Dagsavisens politiske redaktør Arne Strand mener han burde avlyst reisen og vært hjemme og håndtert dette.

Strand mener at dette igjen er med på å gjøre at pensjonsstyret virker tafatt og klønete. Han mener styrets leder burde vært hjemme og stilt seg til disposisjon for mediene.

Oppebøen Hansen, sier til VG.nett at han ser at det er lett å kritisere han for dette, men at stortingsrepresentanter også er mennesker som må få lov til å ta ferie.

- Leit at timingen var dårlig

Han hevder overfor avisen at vervet i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) gjorde at han ikke fikk tatt ferie tidligere i sommer.

- Denne ferien har vært planlagt i trekvart år. Det er leit at timingen var dårlig, men det er umulig å forutse at det dukker opp politiske saker som dette, sier Oppebøen Hansen.

Han understreker at pensjonsstyret kan gjøre lite i en slik situasjon, og at han er tilgjengelig for media under oppholdet på Kypros.