Hopp til innhold

Kritiserer telemarkspolitiet etter dødsfall

Politiveteran og tidligere overbetjent Finn Abrahamsen er svært kritisk til hvordan Telemark politidistrikt har håndtert saken rundt dødsfallet til Linn Madelen Bråthen (33).

Finn Abrahamsen

Tidligere overbetjent Finn Abrahamsen mener politiet i Telemark helt tydelig ikke var nysgjerrige nok i dagene etter at Linn Madelen Bråthen ble funnet død.

Foto: Bjørn Ivar Voll

Det var avhørene av flere nye vitner som bidro til å styrke siktelsen mot politimannen, som torsdag ble siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen (33) fra Bamble.

Linn Madelen Bråthen

Linn Madelen Bråthen ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik.

Foto: Privat

Politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt sa på pressekonferansen torsdag at de mener politimannen dyttet eller kastet den avdøde kvinnen utfor Breviksbrua natt til lørdag 3. august mellom klokken 03.40 og 04.00.

Telemark politidistrikt trodde først det ikke lå noe kriminelt bak. Familien mener etterforskningen ble gjenopptatt etter at venner og familie selv begynte å grave i saken.

Tidligere overbetjent Finn Abrahamsen sier det kan se ut som det har vært manglende rutiner ved Telemark politidistrikt.

– Det er jo ikke godt å forklare seg bort fra det, når vi nå ser hvordan saken ble behandlet de første dagene.

Les også:

– For lite nysgjerrighet

Abrahamsen mener at det trolig har vært for lite bredde og nysgjerrighet i etterforskningen, og at man for sent har åpnet for at det kunne være snakk om drap.

– Det kan tenkes at man har trodd at dette er et helt ordinært selvdrap, og ferdig med det. Men sånn er det altså ikke alltid. Det er svært mange saker som ser ut som selvdrap, men som egentlig er drap. Det har vi lang historie og erfaring med også her i Norge.

Familien og venner til den avdøde har også uttrykt skepsis ved den innledende etterforskningen, og fortalt pressen at de har bedrevet sin egen etterforskning. Det synes Abrahamsen er illevarslende.

– Det er jo skremmende at familien selv har måttet skaffe seg bevis, det må man altså erkjenne at ikke er bra. Og det må man ta til etterretning, slik at man får endret de rutinene for ettertiden, sier Abrahamsen.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Politimannen og avdøde var sammen natten før hun ble funnet død. Her ved Brotorvet på Stathelle.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

– Må mene hva han vil

Visepolitimester ved Telemark politidistrikt Knut Kolloen ønsker ikke å kommentere Abrahamsens utspill.

Knut Kolloen.

Visepolitimester Knut Kolloen vil ikke kommentere kritikken fra Finn Abrahamsen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Dette må Finn Abrahamsen få lov til å mene akkurat hva han vil om. Jeg kommer ikke til å kommentere den innsatsen eller de tiltakene vi har gjort, slik som saken står nå, sier Kolloen.

– Nå er det Vestfold politidistrikt som eier denne saken og alle dens opplysninger, og det vil ikke være riktig for meg å gå inn i en diskusjon rundt dette på det nåværende tidspunkt.

Torsdag kveld ble det kjent at det er advokatfirmaet Lippestad som er utnevnt som bistandsadvokat for familien.

Broren: – Lettet, men trist

Den avdødes bror, som ønsker å være anonym, sa i går til NRK at han ikke forstår hvorfor den siktede politimannen ikke kontaktet nødetatene.

– Livet til søsteren min var i fare. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke han ba om hjelp, sier han.

NRK har vært i kontakt med broren i ettermiddag. Familien er nå samlet, og han ber om forståelse for at de ikke ønsker å si noe mer om saken foreløpig.

Han sier til TV2.no at han er lettet, men samtidig veldig trist.

– Det har vært mange løse tråder i denne saken som jeg har gått rundt og tenkt på, og jeg har på mange måter gjort politiets arbeid i flere dager nå, sier han.

Breviksbrua

Stathelle sett fra Breviksbrua der politimannen, ifølge politiet, skal ha dyttet eller kastet Linn Madelen Bråthen utfor.

Foto: Christina Førli Aas / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark