NRK Meny
Normal

Hanggliderulykke var misforståelse

Politiet i Telemark satte i gang en redningsaksjon etter melding om en hangglider som hadde landet på land eller i Seljordsvatnet ved riksvei 36. Politiet sier det dreier seg om en misforståelse.

Redningsaksjon ved Seljordsvatnet

REDNINGSAKSJON: Alle mannskaper er satt inn i redningsaksjonen etter melding om et mulig hanggliderhavari i Seljordsvatnet.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

SISTE: Politiet avslutter nå redningsaksjonen etter en hangglider som skal ha falt i Seljordsvatnet. Politiet tror det kan dreie seg om Seljord ungdomsskole, som tidligere i dag har sendt opp luftballonger i området.

Laster Twitter-innhold

Redningsdykkere fra både Skien og Bamble Røde Kors, et SeaKing redningshelikopter og en båt fra brannvesenet ble satt inn i aksjonen like etter klokken 10.30 torsdag. Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble også koblet inn.

– Det var en kvinne som meldte i fra til oss at hun hadde sett en rød hangglider falle ned ved Lauvnesodden. Vi sendte ut alt mannskap, og forsøkte å finne ut hvor denne hangglideren kan ha gått ut fra, sa operasjonsleder i politiet i Telemark, Ådne Røilid til NRK like etter klokken 10.30.

Kontroll på elever ved paragliderlinje

Bjørn Olav Eilevstjønn

Bjørn Olav Eilevstjønn er innsatsleder på stedet. Han sier alle tilgjengelige ressurser er satt inn i søket.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Seljord folkehøgskole har en paragliderlinje.

– VI har kontroll på alle elevene våre. Ingen av de er ute og flyr nå. Skolen er ikke involvert i dette, og vi kjenner heller ikke til redningsaksjonen, fortalte en av de ansatte til Vest-Telemark Blad.

Bjørn Olav Eilevstjønn er innsatsleder på stedet. Han sier de ikke har sett spor av hangglideren.

– Helikopteret søker nå over hele vannet, men de har ikke meldt om funn så langt. Vi har vært i kontakt med hangglidermiljøet i området, og de har ikke noen de vet om som skulle ut og fly i formiddag. Det vi vet er at planen var å fly utpå ettermiddagen i dag.

Laster kart, vennligst vent...