Reagerer på diskriminerende annonse

– Uintelligent og smakløs. Det sier landsforeningen for lesbiske homofile, bifile og transpersoner om en annonse for piller som skal gjøre menn mer maskuline.

More Man

Denne annonsen reklamerer for piller som skal gjøre menn mer maskuline. Der står det blant annet at det som mann er meningen å se maskulin ut, være sterk og føle seg litt 'konge'.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

– Er du mest opptatt av mat og matlagingsprogrammer på TV og lurer på hvem som vinner i Melodi Grand Prix? Blir du på nytt blank i øynene når du tenker på da du for kort tid siden satt og sippet mens du gledet deg over en romantisk komedie? Skal det være slik?

Slik er ordlyden i en annonse for piller som skal gjøre menn mer maskuline, produktet «More Man». Og det lyder videre i annonsen:

Bård Nylund

Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, Bård Nylund, mener annonsen for produktet 'More man' er uintelligent og smakløs.

Foto: LLH

– Som mann er det meningen at du skal se maskulin ut, kjenne normal sexlyst, være slank og sterk og føle deg «litt konge». For å si det enkelt, være mer mann.

Les også:

Vekker reaksjoner

Men annonsen vekker reaksjoner. Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, kaller en annonsen for «uintelligent og smakløs».

Leder i foreningen, Bård Nylund, mener dessuten at annonsen setter myke menn i et negativt lys.

Han vil derimot ikke konkludere om annonsen er ulovlig.

– Akkurat det er det nok opp til andre å vurdere, men det spiller iallfall kraftig på fordommer og stereotyper, som jeg trodde vi var ferdig med i 2014.

Forholder seg til markedsføringsloven

Dagbladet, som hadde annonsen i forrige fredagsutgave av avisen, er åpen for å se nærmere på saken.

– Vi forholder oss til markedsføringsloven. Hvis det er brudd på loven så vil vi sørge for at annonsøren korrigerer dette, sier Jacob Svenningsen, salgs- og markedssjef i Dagbladet.

Styreleder i Immitec, Jan Oddvar Johansen, sier de endrer markedsføringen som følge av dette, og fjerner annonsen inntil videre.

– Vi ønsker ikke å provosere sier Johansen.

Immitec er en av eierne av alemea.no som selger produktet.