NRK Meny
Normal

Ranet bingo med sabel

17-åring innrømmer å ha ranet bingo for 50.000 kroner.

Hilde Jorunn Skei Kostveit

Aktor Hilde Jorunn Skei Kostveit.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Den 17 år gamle gutten som er tiltalt for ranet på Telebingo i fjor, sa seg skyldig da straffesaken mot ham startet i Nedre Telemark tingrett tirsdag.

Trengte penger til narkotikagjeld

Aktor har lagt ned påstand om ett år og to måneders fengsel hvor seks måneder skal være betinget med en prøvetid på tre år.

I tillegg mener påtalemyndigheten at gutten skal betale 30.000 kroner i oppreisning til den kvinnelige ansatte ved bingoen. Og 32.000 kroner i erstatning til Sparebank1.

Gutten fortalte i retten at han trengte penger for å dekke narkotikagjeld.

Sliter med angst

Rønnaug Aasen var på jobb under ranet, og ble truet med sabel. I retten fortalte hun at hun sliter med angst etter ranet.

- Jeg trodde det først var tull, men etter hvert forstod jeg at det ikke var det, sier Aasen til NRK.

Ranet skjedde 13. august i fjor.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.

 • Mistenkt for kjøring i ruspåvirket

  Politiet stoppet en bil Langangen sentrum etter de hadde fått flere meldinger om at bilen kjørte vinglete på veien. Politihelikopteret observerte bilen ved Moheim i Porsgrunn. Patruljen tok igjen bilen på gamle E18 og stanset bilen i Langangen sentrum.