Rånerne på plass

Flere rånebiler er på plass på Notodden tirsdag kveld.

Utbrent bildekk

Arkivfoto

Foto: Tomas Bakken / NRK

Klokken 20.30 hadde det i følge politiet samlet seg 90 biler på Notodden. Senere på kvelden kjørte disse i kortesje mot Heddal. Det skapte en periode noen trafikkproblemer, men det løste seg fort opp.

Det eneste problemet politiet hadde opplevd frem til 21.30 var å beslaglegge et førerkort. En 18 år gammel gutt fra Vinje "burnet", det likte ikke politiet og reagerte med å ta fra ham førerkortet.

Økt beredskap

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt sier at 20 av de 90 bilene kommer fra andre steder. Politiet har økt sin beredskap fordi de venter at det blir flere aksjoner utover natten. Det politiet nå frykter mest av alt er at noen skal starte bråk.

Skuffet etter møte

Bakgrunnen for at rånerne på nytt har varslet aksjoner er at de ikke er fornøyd med et møte de hadde med politikerne tirsdag. Tema der var stengingen av Storgata.

De trodde at møtet med ordfører og gruppeledere for de politiske partiene skulle være et forhandlingsmøte, men politikerne skal ikke ha hatt noe å gi. Varaordfører Asgeir Drugli, sier at dette var et dialogmøte der alle partene kunne legge frem sine meninger.

- Men det var ikke et organ som kunne gjøre vedtak, sier Drugli.