Rådyr skutt med salonggevær

Viltnemnda mener rådyret er skutt med salonggevær. Nå anmelder de saken til politiet.

Dødt rådyr

Rådyret ble funnet åtte meter fra nærmeste bolighus i boligfeltet på Findal i Bamble.

Foto: Viltnemnda i Bamble

Rådyret ble funnet i et boligfelt på Findal i Bamble i helgen. Det var grunneieren som fant dyret, som fortsatt var varmt.

– Å bruke et slikt gevær på et rådyr er ikke bra. Her har noen påført dyret lidelse som man ikke burde ha gjort. Dessuten så er omgang med skytevåpen i nærheten av et boligfelt noe vi ikke er spesielt glad for, sier Torstein Dahl i Viltnemnda i Bamble.

I reglene for bruk av et salonggevær står det at den bare kan nyttes på viltarter opp til en hares størrelse, men ikke til hare. Salongrifle er derfor ikke lovlig ved felling av blant annet storfugl, gjess, skarv og større viltarter.

– Vi gjorde en obduksjon, og fant kulen i dyret. Dyret har nok gått rundt 150 meter fra der det har blitt skutt og trolig levd i noen minutter, sier Dahl.

Kule i rådyr

Her er kulen fra salonggeværet Viltnemnda i Bamble fant i rådyret.

Foto: Viltnemnda i Bamble

Anmelder saken

Torstein Dahl sier de har laget en billeddokumentasjon som er sendt til politiet, og at han selv går på lensmannskontoret i dag for å anmelde saken.

– Jeg håper at de som har gjort dette har gjort det i uvitenhet. Jeg håper ikke dette er folk som vet hva de gjør. Det kan jo ha vært noen røverstreker dette her, eller noen som har skutt på blink, sier Dahl.