NRK Meny
Normal

Pubgjest truet med gevær og kniv. Politiet kom etter én time

En mann i 40-årene truet pubgjester med gevær og kniv. Gjestene ble selv nødt til å ta kontroll over situasjonen og frata mannen våpenet, uten politiet tilstede.

Laster kart, vennligst vent...

En mann i 40-årene fra Telemark ble pågrepet i Fyresdal sentrum etter å ha opptrådt truende med gevær og kniv søndag ettermiddag.

Politiet fikk inn melding om en trusselepisode klokken 14.49 søndag ettermiddag. En mann skal ha oppført seg truende etter en krangel på et utested, men forlot stedet kort tid etter. Mannen skal deretter ha kommet tilbake til puben og truet gjester med gevær og kniv.

– Blir naturligvis redd

Det var gjester på stedet som klarte å frata mannen våpenet.

– Det viste seg når de klarte å frata mannen våpenet at det var et luftgevær. Men når en person peker og truer med våpen sier det seg selv at det er en truende situasjon. Da blir man naturligvis redd. Det har sikkert vært en påkjenning for de involverte, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Terje Pedersen.

– Kommer så raskt vi kan

Først én time senere kom politiet fram til stedet og pågrep mannen.

– Det var ikke politi i nærheten da dette ble meldt, men så fort meldingen kom inn ble det straks sendt politi mot stedet, sier Pedersen.

– Dessverre er det sånn at det ikke er politi spredt ut over alt, og det kan ta noe tid noen ganger. I et sånt tilfelle kjører vi full utrykning og kommer oss til stedet så raskt vi kan, sier operasjonslederen.

Mannen i 40-årene er kjørt til politiets arrest og vil bli avhørt, sikta for trusler og bæring av kniv. Mannens gevær er beslaglagt og ingen ble fysisk skadd.

Politiet vil ikke utdype hva vitner på stedet har forklart.

  • Nyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark
  • Odd vant kampen om stortalent

    Bilal Njie har skrevet under en treårskontrakt med Odd. Njie er 19 år og har vært ønsket av flere norske eliteklubber, blant andre Vålerenga. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sier 19-åringen valgte Odd fordi klubben satser på unge spillere. Bilal Njie er en lynrask kantspiller. Han er lillebror til Moussa Njie, som spiller for Stabæk.

  • Fri ferdsel forbi Norcem

    Det er nå fri ferdsel forbi Norcem i Porsgrunn etter at eit vogntog hadde problem opp bakken.

  • Brannen i Treungen er sløkt

    Brannen i ein einebustad i Treungen i Nissedal er sløkt. Brannen var i kjellaren på huset, og det skal ikkje ha vore menneske inne i bustanden da brannen braut ut.